Kako prepoznati crkvu u kojoj se propovijeda lažno evanđelje?

Po ovim znacima možete prepoznati zajednicu koja propovijeda iskrivljenu poruku evanđelja:

  1. Ekspozitorno propovijedanje

Propovijedanje u crkvama blagostanja je daleko od ekspozitornog biblijskog propovijedanja koje im je užasno dosadno. Umjesto toga, svrha propovijedanja je zanimljivom tematikom motivirati slušatelje da budi spremni dati što više novca. Dakle, daješ da bi dobio!

  1. Biblijska teologija

Teologija blagostanja počiva na tome da čovjek dijeli s Bogom božanstvo te da njihove riječi imaju istu kreativnu snagu kao Božje. Prema njihovoj nauci, riječi izgovorene u vjeri čine čuda.

  1. Evanđelje

U mnogim crkvama blagostanja poruka evanđelja je povezana s materijalnim blagoslovima Abramovog saveza. Mnogi propovjednici blagostanja reći će kako je znak nečijeg obraćenog života blagoslov koji uključuje materijalni napredak i zdravlje.

  1. Obraćenje

Obraćenje u takvim zajednicama uklučuje dva suprotna stajališta: lako vjerovanje i spasenje po djelima. Takvi propovjednici vjeruju kako je čovjek spašen kada završi s molitvom pokajanja.

  1.  Evangelizacija

Evangelizacijski susreti uvijek moraju sadržavati znakove i čudesa. Kada su ova dva elementa prisutna to će dovesti grešnike do obraćenja.

  1. Članstvo u crkvi

Crkve blagostanja smatraju kako je bitno redovito biti prisutan na bogoslužjima u kojima će se davati dobrovoljni prilozi, bez traženja nekog posebnog predanja lokalnoj crkvi.

  1. Učeništvo

Svi novoobraćeni vjernici moraju biti udruženi s vođom, što znači da moraju služiti pastorovim fizičkim, emotivnim i duhovnim potrebama.

  1. Crkveno vodstvo

Ako sredstva na pastorovom računu rastu vjernici zajednice slave kao da je riječ o njihovom osobnom blagostanju. Pastor je na neki način glas Božji zajednici te neupitni autoritet za cijelu zajednicu.

NAJNOVIJE!