Kako primiti spasenje od Boga?

Ako niste sigurni kako možete primiti spasenje od Boga, ovi savjeti vam mogu otvoriti oči da prihvatite predivan dar koji vam Bog nudi.

Kada sam kupio zaručnički prsten svojoj ženi, ja nas nisam zaručio. Još sam trebao postaviti pitanje i ona je trebala dobiti moj dar.

Na isti način kršćani dobivaju ono što im je potrebno za spasenje, ali taj dar nije odvojen od vjere. To je ono što Biblija uči u Efežanima 2. Mi smo mrtvi u svojim prijestupima i grijesima, a Bog nas čini živima.

Kada se naše oči otvore ljepoti Evanđelja i Kristovim postignućima, naš jedini pravi odgovor je da odgovorimo vjerom i pokajanjem. Pokajanje i vjerovanje su dvije strane istog novčića.

Pokajanje znači da mijenjamo svoje umove u odnosu na Boga i na nas same. Odustajemo od vlastitih budalastih načina da sami sebe spasimo. Okrećemo se od toga da smo sami sebi dovoljni. U isto vrijeme se okrećemo prema Kristu. Vjerujemo da je On jedini koji nas može spasiti. U potpunosti se predajemo Njemu.

VIDI OVO: Postoji li molitva za spasenje?

To je ono na što Biblija misli kada kaže „milošću po vjeri“ (Efežanima 2, 8). Vjera je ono što nas povezuje s Kristom. To je ono što poseže i grabi za Kristovim djelom. I, kao što je često rečeno, slaba vjera se može osloniti na snažnoga Krista.

Najvažniji aspekt našega pokajanja i vjere nije naša vlastita istinitost. Najvažniji aspekt našega pokajanja i vjere je objekt istih. Kada svoju vjeru položimo u Krista Biblija kaže da smo spašeni. „Svatko onaj tko dozove ime Gospodina će biti spašen“. (Joel 2, 32, ali i Djela 2, 21 i Rimljanima 10, 13). 

Autor: Mike Leake; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com