NaslovnicaŽivotKako promijeniti loše navike? Ovi biblijski savjeti vam mogu pomoći

Kako promijeniti loše navike? Ovi biblijski savjeti vam mogu pomoći

Loše navike moramo odlučno mijenjati uz Božju pomoć.

Kako promijeniti loše navike koje su se ustalile u našem životu? Donosimo neke biblijski savjete koji vam mogu pomoći:

Loše navike moramo odlučno mijenjati uz Božju pomoć. U Bibliji piše: Tko god je rođen od Boga, ne počinja grijeha, jer sjeme Božje ostaje u njemu; ne može ostati u grijehu, jer je rođen od Boga. (1. Ivanova 3,9 KS)

Prema lošim navikama ne smijemo imati milosti. U Bibliji piše: Sravnite sa zemljom sva mjesta na kojima su narodi koje ćete protjerati iskazivali štovanje svojim bogovima, nalazila se ona na visokim brdima, na humovima ili pod kakvim zelenim drvetom. Porušite njihove žrtvenike, porazbijajte njihove stupove, spalite im ašere; smrvite kipove njihovih bogova, zatrite im imena s onih mjesta. (Ponovljeni zakon 12,2.3 JB)

U životu njegujte dobre navike. U Bibliji piše: U svemu se pokaži uzorom dobrih djela, u poučavanju – nepokvarljivost, ozbiljnost. (Titu 2,7 JB)

kako promijeniti loše navike
Foto: Mitya Ku/Flickr

VIDI OVO: 6 ružnih navika kojih se kršćani trebaju odreći

Stvorite naviku da misli usmjerite na ono što je pozitivno. Uostalom, braćo, što je god istinito, što god časno, što god pravedno, što god čisto, što god ljubazno, što god hvalevrijedno; je li što krepost, je li što pohvala – to nek vam je na srcu! (Filipljanima 4,8 JB)

Koje dobre navike možemo početi uvježbavati? Vježbanje u davanju desetine jedna je od dobrih navika. U Bibliji piše: Odvajaj desetinu dohotka svake godine od svega što tvoj usjev u polju donese. (Ponovljeni zakon 14,22 JB)

Isus je primjerom pokazao kakvo treba biti naše bogoslužje. U Bibliji piše: I dođe u Nazaret, gdje bijaše othranjen. I uđe po svom običaju na dan subotni u sinagogu te ustane čitati. (Luka 4,16 JB)

Molitva je dragocjena navika. U Bibliji piše: Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskršćima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. (Matej 6,5 JB)