kako riješiti probleme molitvom
Foto: Pixabay

Molitva nas dovodi u Božju prisutnost, tako da možemo primiti snagu i upute za životne izazove.

Kada je kralj Jude pozvao na općenarodni post da bi tražili Božju pomoć, ljudi iz svakog grada su se sastali da bi se molili. Jošafatova djela i riječi uče nas neke važne istine o rješavanju životnih problema kroz molitvu.

  • Bog je veći od naših problema. Kralj je izjavio da je Bog svemoćni vladar svih naroda, pred kojim se nitko ne može održati (stih 6). Rješenja na mnoga pitanja su izvan naših sposobnosti, ali za Njega ništa nije nemoguće (Jeremija 32,17; Matej 19,26). Ako se molimo i usredotočimo se na Njegovu veličinu, naši problemi će se proporcionalno smanjiti.
  • Bog želi uključiti druge u molitvu s nama. Čitave obitelji iz cijele Jude odgovorile su kraljevu pozivu, i okupili su se pred Bogom (2. Ljetopisa 20,13). Molitva je također imala središnju ulogu u životu rane Crkve (Djela 2,42).
  • Kroz molitve, Gospodin će nam dati rješenje problema. Njegov odgovor bi mogao biti upravo ono što smo pitali ili nešto posve neočekivano. Mogao bi nam reći da u našoj trenutnoj situaciji trebamo čekati, umjesto da poduzimamo akcije, ili nas može uputiti da se uključimo u nešto novo. U svakom slučaju, Božje vođstvo će biti u skladu sa Njegovom savršenom voljom. Štoviše, On od nas može tražiti da iskoračimo u vjeri. Gospodin koristi svaku priliku za jačanje našeg povjerenje i pomogne naš rast pravednosti.

Ne znamo koliko dugo je narod Jude čekao na odgovor, ali oni nisu činili ništa dok su čuli od Boga. On im je rekao da se ne boje i ne budu obeshrabreni, već da mu vjeruju. Molitva nas isto tako dovodi u Božju prisutnost, tako da možemo primiti snagu i upute za životne izazove.

Autor: Charles Stanley

IZVORChristian Post