Kako se riješiti svojih ružnih navika?

Kako se riješiti ružnih navika? Iako ste vi u ovome trenutku odjeveni u novog čovjeka, još uvijek imate stare, ružne navike kojih se trebate riješiti.

„Ovo promišljavaj, u ovom budi, da tvoj napredak bude očevidan svima“! (1. Timoteju 4, 15)

Iako ste vi u ovome trenutku odjeveni u novog čovjeka, još uvijek imate stare navike, obrasce i stvari koje trebaju biti maknute i zamijenjene.

Pustite strahove koji vam onemogućavaju da rastete. Istina će nas osloboditi, ali nas ona vrlo često najprije učini jadnima. Strah od toga što možemo otkriti ako se iskreno suočimo sa svojim karakternim nedostacima može učiniti da živimo u zatvoru nijekanja.

Samo Bog smije sve naše mane i propuste obasjati svojim svjetlom istine nakon čega možemo početi raditi na njima. Ovo je razlog zbog kojega ne možete rasti bez ponizne prirode koja je spremna učiti.

Prestanite svoj identitet zasnivati na vašim ”manama”. Kažemo stvari kao ”ja sam jednostavno takav” ili ”to sam jednostavno ja”. Ovdje vlada podsvjesna briga oko toga što će se dogoditi ako pustim svoje navike, svoju povrijeđenost ili svoje propuste. Tko ću biti? Ovaj strah svakako može usporiti naš rast.

Da bi se dobre navike razvile treba vremena. Zapamtite da je vaša osobnost zbir svih vaših navika. Ne možete tvrditi da posjedujete integritet sve dok ne razvijete naviku da budete iskreni. Suprug koji je vjeran svojoj supruzi većinu vremena joj uopće nije vjeran! Vaše navike određuju vašu osobnost.

Zapamtite: svakoga dana trebate uvježbavati one navike koje će vas sve više oblikovati u Kristovu sliku.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!