Kako zlodusi napastuju ljude?

Zlodusi mogu napastovati na vidljive i nevidljive načine. Vidljivi oblici napastovanja mogu doći kroz druge ljude, a nevidljivi se tiču uglavnom našeg uma.

Racionalan um sklon teoretiziranju i pripisivanju svega zdravoj logici rijetko se usudi vjerovati kako na naš život mogu utjecati zlodusi koji nam sugeriraju različite stvari.

Moderna medicina uglavnom sve pripisuje bolestima živčanog sustava, što nikako ne treba negirati, no određene stvari koje nam se događaju mogu biti dakako i duhovne naravi.

Koliko smo se samo puta začudili našim mislima ili osjećajima, u isto vrijeme znajući kako smo potpuno normalni? Mnogi se bore s različitim nemirima, anksioznostima i duševnim poremećajima, jer jednostavno nisu prepoznali da Sotona na takav način želi uništiti njihove živote.

Naravno da nisu svi oblici psihoza rezultat sotonskog djelovanja (mogu utjecati i ostali čimbenici), no Sotona na vrlo vješt i prikriven način želi zaustaviti ljude, osobito kršćane da normalno žive.

Probajmo odgovoriti na pitanje na koji način zlodusi napastuju ljude. Mogu napastovati na vidljive i nevidljive načine. Vidljivi oblici napastovanja mogu doći kroz druge ljude (lažna učenja, iskrivljena doktrina).

VIDI OVO: 6 načina na koje demoni (zli duhovi) djeluju danas u svijetu

Sotona pokušava učiniti bitnim stvari koje su nebitne i usmjeriti na tjelesne želje (odjeća, obuća, dan svetkovanja, post i sl.), a ne na duhovne. Stvara razdore i netrepeljivost među vjernicima.

Nevidljivi oblici djelovanja tiču se uglavnom našeg uma jer ima sposobnost utjecati na naš um. Donosi strah, depresiju, pokušava nas zbuniti i izluditi bizarnim mislima, natjerati na radnje koje nikada ne bi učinili.

”Demonsko napastovanje općenito utječe na psihosomatske moći; kao npr. maštu, pamćenje i osjetilne nagone, koji su važni u uporabi i kontroli naših emocija. Iskušavajući ove moći, zlodusi uznemiruju osjetilni nagon i indirektno utječu na um i volju.” (”Zli duhovi prema sv. Tereziji Akvilskoj i sv. Ivanu od Križa)

VIDI OVO: 15 stvari koje Sotona i zli duhovi mogu činiti

Glavni cilj Sotone i njegovih duhova je natjerati nas da odustanemo, dignemo ruke od svoga života i od služenja Gospodinu.