Kanye West: Isus me je izbavio iz problema s mentalnim zdravljem

Poznata zvijezda Kanye West kaže da je njegova povezanost s Isusom bila ključna u njegovom mentalnom zdravlju.

Kanye West se otvorio u Forbesovom članku: „Kanye’s Second Coming: Inside The Billion-Dollar Yeezy Empire“ (hrv. Kanyeovo ponovno rođenje: pogled u multi milijunsko carstvo“ te je progovorio o svom bipolarnom poremećaju i uspjehu sa Yeezy tenisicama.

2016. godine Kanye se prijavio u kliniku za mentalne probleme zbog čega je otkazana njegova turneja.

Kada su ga upitali kako se izbavio iz tog teškog razdoblja on je rekao da je ključno bilo „služenje Kristu, potpuna poniznost“.

42-godišnjak je ujedno spomenuo svoju vjeru kada je govorio o svojoj marki tenisica, Yeezy, na kojima se godišnje zaradi oko 1,5 milijardi dolara.

„Blagoslovljen sam Božjom milošću kada sam otišao Zuckerbergu“, West je priznao.

Zamolio je osnivača Facebooka da mu pozajmi milijardu dolara kako bi svoju ideju pretvorio u stvarnost, a u to je vrijeme bio u dugu čak 53 milijuna dolara.

U samo nekoliko godina, West je preokrenuo svoj život. Posjeduje 100% svoje tvrtke.

Ujedno se povukao iz javnosti kako bi se usredotočio na odlaske u crkvu i osnivanje svoje crkve, tj. nedjeljnih sastanaka, kako ih on zove.

Te je sastanke počeo provoditi ove godine. Trenutno se odvijaju svake nedjelje te ne uključuju propovijed, nego crkvenu glazbu.

„Imao sam ideju o pokretanju crkve, ali je uvijek bila po strani. Tada sam ove godine odlučio da ne želim potratiti nedjelju bez da idem u crkvu“, rekao je West.

Započeli su u malom prostoru, ali je njegova crkva postala toliko popularna da su okupljanja morali pomaknuti na otvoreno, piše Christian Today

„Mislim da je namjera bila da to bude vrlo malo okupljanje, ali kada sam počela objavljivati fotografije mnogima se svidjelo što se događa“, rekla je njegova supruga Kim Kardashian West, „Kanye će nastaviti s time te se nadam da će sve to još više rasti i postati veliko iskustvo“.

Kimine sestre, Kourtney i Khloe su otkrile što se zapravo događa na tim okupljanjima:

„Nema molitve, nema klasičnog bogoslužja, nema riječi; postoji samo glazba“.

„No sve je to kršćansko“.

„Imamo zbor i kršćansku glazbu“.

Kim je dodala da je inspirirana onim što njezin suprug radi: „On potpuno vjeruje u Isusa, i sve to ima nekakav kršćanski osjećaj. To je zaista veliko duhovno iskustvo“.

Iako pohađanje tih sastanaka nije otvoreno za sve, dijelovi se mogu vidjeti na snimkama na internetu.“

Daj Božje da je Kanye uistinu iskusio Isusa, no po njegovom ponašanju i obliku ”crkve” koju je osnovao, čini se da je daleko od Njega.