Kao poznati DJ u Indiji odao se alkoholu i drogi sve dok jednog dana nije uzeo prašnjavu Bibliju

Ashish se zakleo da nikada neće biti alkoholičar poput svog oca koji je napustio obitelj. Ali kad je postao vrlo uspješan DJ u Nagpuru u Indiji, odao se alkoholu i drogi. 

“Hajde, čovječe, idemo. Popijmo piće. Neće se ništa dogoditi”, nagovarali su ga prijatelji. Jedno piće postalo je dva pa tri, a zatim trava. Ashish više nije davao novac svojoj siromašnoj majci jer je sav njegov novac odlazio na alkohol.

Dok je bio dječak, Ashishev otac obožavao je zmije kao dio hinduizma. Alkoholizam je postao toliko jak da je Ashishev otac na kraju zauvijek napustio njega i njegovu majku. Kada je supruga shvatila da je potpuno neodgovoran, preuzela je teret brige za svoju djecu. Radila je na čišćenju kuća.

No, primijetivši da ima prekrasan pjevački glas, netko joj je preporučio da se pridruži zborovima i orkestrima, pa je počela nastupati. U tom je ambijentu Ashish, tek dijete, sjedio pokraj tonske kabine i gledao kako majstori miksanja izvode svoju čaroliju.

Bio je fasciniran.

Gledajući tonce i DJ-e naučio je trikove zanata

Ashish je počeo nastupati kao DJ na privatnim zabavama. Zatim su ga pozvali da vodi glazbu u klubovima i zabavama bogataša Nagpura. Bio je trance DJ.

“Postao sam vrlo poznat DJ u svom gradu,” prisjeća se Ashish u videu Manna Testimonies na Youtubeu. Pogledajte svjedočanstvo ovdje.

Slava je donijela prijatelje, a prijatelji porok. Nikad nije pio alkohol, ali su ga slomili. Također su ga upoznali s travom.

“U početku se osjećaš kao u raju”, kaže. “Tako je dobar osjećaj: zabava s prijateljima, klub, noć, disko, djevojke. Ali polako, polako te izjeda.”

Uskoro se konzumacija nije ograničila samo na večernje zabave. Postala je dnevna rutina.

“Počeo sam krasti novac iz maminog džepa”, kaže. “Počeo sam prodavati stvari iz kuće. Prijatelji su me odbacili, počeli su me gurati. Počela sam osjećati odbačenost. Mama nije bila zadovoljna sa mnom. Moja se osobnost počela mijenjati. To je demon koji te ubija vrlo polako. Kad to shvatiš, kasno je.”

Prijatelj od kojeg je posudio novac za alkohol jednog mu se dana suprotstavio i tražio da mu vrati novac.

“Daj mi moj novac ili ću te ubiti!”, urlao je njegov prijatelj.

“Osjećao sam se tako odbačenim tog dana, tako posramljenim”, prisjeća se.

Majka ga je izbacila. “Ti si krv svoga oca”, rekla mu je. “Učinio si isto što i on.”

Zakleo se da će izbjegavati neuspjehe svog oca, ali je spoznao odvratnu istinu: postao je loš poput svog oca. Njegova slava je nestala. Prijatelji su ga izbjegavali. Njegove su financije isparile.

Lišen nade, Ashish je odlučio prekinuti sve. Pio je i plakao cijeli dan. Kad je pao mrak, otišao je do bunara. Prije nego što se utopio, pogledao je u nebo i uputio nekoliko riječi Bogu kojeg nikad nije poznavao.

Gledajući tonce i DJ-e naučio je trikove zanata
Ashish u videu govori o obraćenju (Snimka zaslona: YouTube/M A N N A

“Hvala Ti na lijepom životu, ali zabrljao sam”, molio se. “Znam da me nećeš odvesti u raj, jer nemam ništa dobro. Ja zaslužujem pakao. Ali prije nego što skočim i dokrajčim sebe, samo vam želim reći puno hvala.”

Obraćenje

Pomaknuo se da skoči u bunar. Ali netko ga je držao za pojas i povukao ga natrag.

“Što radiš?”, rekao je glas.

Ashish se okrenuo i zagrlio tu osobu.

“Nemoj to raditi”, rekao mu je glas. “Idi kući.”

Nitko nije bio u mraku u blizini bunara. “Kako to da se ovaj tip pojavio?”, upitao se Ashish.

Otišao je u svoju sobu plačući. Pronašao je Bibliju prekrivenu prašinom i stavio je pred sebe.

“Biblija se automatski otvorila i stranice su se počele okretati i zaustavile na jednom mjestu”, prisjeća se. “Pitao sam se, što se događa? Nije bilo otvorenog prozora. Ovo je kao da se događa neka nadnaravna stvar.”

Osjećao je vrlo božansku prisutnost. Pogled mu pade na stih: “Danas si objavio da sam Ja tvoj Gospodar.”

Osjetio je ruku na svom ramenu dok je sjedio i ove riječi su mu se utisnule u srce: U redu je.

“Bože, ako si stvaran, ako si živ, daj mi potvrdu”, molio se. “U sljedećem trenutku okrenula se jedna stranica iz Biblije. Govorilo je isto: ‘Danas si objavio da je Gospodin tvoj Bog.’”

Ashish je kleknuo i prihvatio Isusa u svoje srce kao svoga Spasitelja i Gospodina.

Danas Ashish živi u Engleskoj i služi Gospodinu. Pušta i kršćansku glazbu na ulicama.

NAJNOVIJE!