NaslovnicaDuhovnostKojoj crkvi trebate pripadati? Mnoge bi ovaj odgovor mogao iznenaditi!

Kojoj crkvi trebate pripadati? Mnoge bi ovaj odgovor mogao iznenaditi!

Mnogi se oslanjaju na svoje pripadanje jednoj ili drugoj crkvi. Ja sam, kažu rođen i kršten u ovoj crkvi, njezin sam vjeran sin i zato se mogu nadati spasenju.  Spasenje – kroz crkvu…

Je li vam poznato da je nemoguće priključenje Kristovoj Crkvi? Razjasnit ću tu misao. Zamislimo da se netko želi priključiti kraljevskom rodu. Mislite li da bi posinovljenje tog čovjeka ulilo u njegove žile kraljevsku krv? Ni u kojem slučaju.

Postoji samo jedan put kako se to može postati – morate se roditi u toj kraljevskoj obitelji. To je i put za Kristovu Crkvu. Nemam u vidu ni katoličku, ni pravoslavnu, ni protestantsku crkvu, uopće ni jednu od crkava sličnih vjeroispovjesti – nego jedino živu Kristovu Crkvu, jedinu istinitu Crkvu, veliku, nevidljivu Crkvu Božju, tijelo Kristovo.

Članovi istinite Kristove Crkve mogu pripadati različitim vjeroispovjestima, ali mogu biti i izvan njih. Bog govori o Crkvi kao o velikoj obitelji “obitelji Božjoj”. Nitko se ne može priključiti Kristovoj Crkvi k njegovoj obitelji, a da se ne rodi u njoj. Znači, valja se nanovo roditi. Najprije primite spasenje kroz Krista, ponovno se rodite i bit ćete u Kristovoj Crkvi. Formalna pripadnost crkvi ne može vas spasiti. Nema takve crkve na svijetu koja vas može spasiti. To može samo Krist.

U nebo ne ulaze članovi ove ili one crkve, nego isključivo spašeni, tj. oni koji su nanovo rođeni i koji su primili vječni život.Pitanje znači nije u tome jesam li član crkve, nego pripadam li živoj istinitoj Crkvi, Gospodinu Isusu Kristu, da li je moje ime zapisano u Knjigu života kod Janjeta. Jesam li spašen po Božjoj blagodati?

Autor: Oswald J. Smith