Konobaricu je nešto nagnalo da ide drugim putem, ispalo je da je na djelu bio Duh Sveti

Konobaricu je nešto nagnalo da ide drugim putem brzom cestom, a na kraju je ispalo da ju je Duh Sveti vodio točno tamo gdje je trebala biti.

Konobarica Keelyn Harper iz Georgije je hrabro spasila ženu iz gorućeg automobila nakon što ju je Bog stavio na pravo mjesto u pravo vrijeme. 

Kao i većina nas i Keelyn Harper na posao ide najkraćim putem. No, jednu večer, nakon što je završila svoju smjenu u Rooset’s Drive Inn-u, nešto ju je nagnalo da ide drugim putem brzom cestom. 

„Ne znam zašto sam otišla tim putem“, rekla je Keelyn. 

Ispalo je da je na djelu bio Duh Sveti. On ju je stavio točno tamo gdje je trebala biti da pomogne spasiti život jedne žene kada nitko drugi to nije htio učiniti. 

Ugledala je neobičan prizor pokraj ceste

Dok je 22-godišnja Harper vozila brzom cestom, naišla je na neobičan prizor pokraj ceste. Činilo se kao da nešto gori. 

Harper se zaustavila da pobliže pogleda. Kada je shvatila da je naišla na automobil u plamenu u kojem je još uvijek bila jedna žena, ona je znala da mora djelovati. 

Keelyn je brzo nazvala policiju i hitnu pomoć. U to vrijeme se pokraj ceste zaustavio motorist, ali se ubrzo odvezao. Iako je ideja pokušaja spašavanja osobe iz gorućeg automobila bila vrlo strašna, Harper je znala da mora pomoći jer inače „nitko drugi neće.“ 

„Samo sam ja tu“, pomislila je, „Moram nešto učiniti.“ 

U automobilu je bila zatočena žena imenom Ashley Strawn. Iako ju Harper nije poznavala ona je ipak bila odlučna spasiti ju. 

„Bio je to samo instinkt, znate. Možda je bio majčinski instinkt ili možda samo… ljudski instinkt da pomognem“, rekla je Harper. 

S obzirom na opasnost nitko ne bi krivio Harper da je ostala po strani. Ipak je imala 1-godišnju kćer kod kuće. No, ona je odlučila pomoći. 

VIDI OVO: Konobarica je mušteriji rekla ime svog sina ne znajući da će joj to promijeniti život

Ashley je bila u lošem stanju te je krvarila. Automobil je bio pričepljen te Harper nije mogla otvoriti vrata. Onda je otišla sa suvozačke strane, skupila je snagu te je nekako uspjela izvući Ashley van. 

Drugi su motoristi stali, ali nisu pomogli. Harper je samostalno izvukla Ashley iz automobila i položila ju blizu drveta te je čekala pomoć. 

„Samo smo sjedile. Molila sam se i molila da auto ne eksplodira blizu nas“, rekla je Harper. 

U konačnici je stigla hitna pomoć te su prevezli Ashley u bolnicu gdje će se oporavljati od slomljene kralježnice, vrata i probijenog plućnog krila. 

Svatko tko je čuo za Harperin pothvat smatra ju herojem. 

Objavljuje Covington NewsPetak, 18. lipnja 2021.

Blagoslov je što je bila tamo u to vrijeme

„Bio je vrlo velik blagoslov što je bila tamo u to vrijeme“, rekla je jedna od konobarica koja radi s Harper. 

Navodno je Ashley skrenula s ceste da izbjegne jelena. Sletjela je s ceste te joj se automobil zapalio. Da Keelyn nije stala i pomogla, sve je moglo drugačije završiti. 

„Zasigurno bi potpuno izgorjela da nije bilo Keelyn“, rekao je Kenny Anderson, vlasnik restorana gdje Harper radi. 

Mnogi su uputili svoje pohvale Harper te ju smatraju herojem. No, nitko nije zahvalniji od Ashley i njezine obitelji. 

„Hvala ti što si mi spasila život. Ne mogu dočekati da te upoznam“, rekla je Ashley. 

Bog je stavio Harper na pravo mjesto u pravo vrijeme. No, ona je i dalje morala prihvatiti Njegov poziv. Mogla je ignorirati vatru kao oni motoristi, ali je odabrala pomoći. 

„Nije to učinila ni za što drugo osim zbog činjenice da bi voljela da to netko drugi učini za njezinu kćer da se ona našla u toj situaciji“, rekao je Harperin kolega s posla. 

Bog ju je zaista usmjerio u pravom putu, a ona je mudro poslušala Njegov poziv.