Kopriva – najljekovitija biljka na svijetu koju ne cijenimo dovoljno

Kopriva je najljekovitija biljka na svijetu, a mi u potrazi za rješenjem naših zdravstvenih problema često zaboravljamo da nam ju je Bog dao.

Svi dijelovi koprive su ljekoviti – stabljika, lišće, korijen i cvijet.

Kopriva je najbolja biljka za čišćenje i poboljšanje krvi. Pozitivno djeluje na gušteraču i pomaže pri snižavanju šećera u krvi.

Kopriva liječi upale urinarnog trakta i stimulira rad crijeva. Zbog toga koprivu preporučuju kao dio proljetnog čišćenja organizma.

Čaj od koprive

U biljnoj medicini čaj od koprive se koristi za bolesti jetre i žući, za poremećaje sna, kod tumora slezene, za grčeve u stomaku, čireve, bolesti pluća itd. Čaj se pije 4 tjedna.

PROČITAJTE: KOPRIVA JE DAR OD BOGA: Liječi prostatu, sprječava rak i dijabetes

Nemojte čaj zakuhati, jer će to uništiti dragocjene sastojke. Možete piti 1 čašu čaja od koprive svaki dan tokom cijele godine, radi prevencije. Čaj od koprive također je blagotvoran kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Čaj od koprive je diuretik i zbog toga se može koristiti kod vodene bolesti. Izgrađuje krv i zbog toga je dobrotvoran kod mnogih bolesti krvi.

kopriva
Foto: Pixabay

Koje bolesti liječi kopriva? 

Ako imate manjak željeza u organizmu i osjećate se umorno i beskorisno, kopriva je također izvrstan lijek. Puna je željeza i uspješno se koristi kod anemije. Nakon određenog vremena, opet ćete se osjećati puni energije i zdravlja.

U kombinaciji sa drugim ljekovitim biljem, kopriva se može uspješno koristiti za liječenje leukemije. Ljudi, koji pate od alergije, uključujući peludnu groznicu, također bi trebali konzumirati koprivu.

VIDI OVO: Napitak od koprive – najbolji lijek za čišćenje i poboljšanje krvi

Kopriva čisti krv, obnavlja crvena krvna zrnca, čisti tijelo od nepoželjnih i štetnih tvari; liječi teške trbušne tegobe, menstruacijske i druge ženske tegobe, bolesti mokraćnih organa, slabo mokrenje, teška bubrežna oboljenja, upalu mjehura, čir na želucu, crijevima i plućima, čisti pluća od sluzi, liječi teško disanje i astmu; jača cjelokupni živčani sustav, liječi nesanicu, a rabi se i za zagrijavanje hladnih nogu.