Krava je izbjegla klaonicu, a onda otkrila razlog zašto je to učinila

Kada je osjetila da joj se bliži nesretan kraj, ova krava je odlučila riskirati te se bacila s visokog kamiona.

Ovu kravu je nekoliko minuta dijelilo od smrti. U posljednji tren je izbjegla klaonicu, a onda otkrila nevjerojatan razlog zašto je to učinila.

Većinom na krave gledamo kao na hranu, ali one su svjesna bića koja imaju osjećaje te žele priliku za miran život, kao i mi ostali.

Vjerojatno ste čuli slogane za meso u raznim industrijama kao što je: „Govedina. To je za večeru.“ Ili se možda sjećate starih reklama iz 80-ih u kojim je baka provjeravala hamburger u restoranu i upitala ih ‘Gdje je govedina’. Pa, ako ste jadna kravica na drugom kraju te hrane, zadnja stvar koju želite jest da vas posluže za večeru.

Tako da, kada je kravica Brianna osjetila da joj se bliži nesretan kraj, koji je bio udaljen samo 10 minuta, ona je odlučila riskirati te se bacila sa visokog kamiona.

Iako je željela ostatak svog života živjeti kao sretna kravica, imala je još jedan razlog za takav potez. Ova je hrabra životinja čuvala važnu tajnu te nije dopustila nikome da joj stane na put.

Snimka zaslona

Odbjegle krave nisu prizor koji se može vidjeti svaki dan, ali je Brianna bila prava senzacija dok je hodala brzom cestom. Snimka prikazuje kravu kako luta brzom cestom, a policijskom je timu trebalo nekoliko sati da ju smire i uhvate.

Nakon što je Brianna ponovno uhvaćena, vlasnik je odlučio prepustiti ju na brigu Utočištu za životinje gdje se pridružila 70 drugih krava koje su imale slične životne priče.

Krave su svjesna bića

Većinom na krave gledamo kao na hranu, ali one su svjesna bića koja imaju osjećaje te žele priliku za miran život, kao i mi ostali. U Brianninom slučaju, postojao je dodatan razlog za riskiranje života.

Nedugo nakon što se smjestila u svoj novi dom, došlo je iznenađenje. Brianna je bila trudna te je rodila čim je bila na sigurnom. Mike Stura, osnivač Utočišta, je napisao na Facebooku:

„Brianna je postala ponosna majka djevojčice imenom Winter. Rodila je 29.12.2018 u 13:30. Možete čuti kako mi se glas mijenja kada kažem ‘Bok bebo’. To je zato što sam vidio kako Winter prvi put otvara svoje oči i gleda ravno u mene. To je jedna od najdivnijih stvari koje su mi se dogodile, ali je ujedno i zastrašujuće jer liječnik još nije bio stigao.“

Nazvao je Briannu ponosnom majkom.

Snimka zaslona

Kada ste na drugoj strani govedarske industrije, pokušavajući spasiti kravice, a ne ih pojesti, pomisao na sudbinu koju je Brianna mogla imati je zastrašujuća.

„Ona nikada nije bila slobodna, zatrudnjela je prije 9 mjeseci te su joj sve oduzeli, no to nije bilo dovoljno, zamalo su joj ukrali bebu i život.“

Majka je doslovno skočila na priliku da se može brinuti za svoju bebu te je par sada na sigurnom. A u budućnosti, Brianna i Winter nikada neće morati biti razdvojene.

Brianna i njezina beba su zaista divne i drage životinje.