NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeOvaj kršćanin je prešao na islam, ali je onda sreo Isusa u...

Ovaj kršćanin je prešao na islam, ali je onda sreo Isusa u nadnaravnom snu

Kršćanin je prešao na islam jer su ga pitanja muslimanskih zatvorenika dovela u sumnju po pitanju kršćanske vjere, no Isus nikada nije odustao od njega.

Mike Westerfield se nalazio u stanju krize. Bio je odgojen kao “religiozni kršćanin” i aktivno je sudjelovao u svojoj crkvi, čak je povremeno i propovijedao.

Međutim, suočen s nedostatkom odgovora na pitanja muslimanskih zatvorenika koji su mu pružali islamsku literaturu dok je služio u zatvoru na Floridi, Mike je prešao na islam.

Mike jednostavno nije bio siguran u koncept Trojstva ili kako ga braniti, a muslimanski zatvorenici koje je posjećivao svakodnevno su to primijetili kao slabost.

Svoju priču je podijelio u videu pod nazivom “Pronašao sam Istinu”:

“Na kraju sam napustio kršćanstvo i prihvatio islam. Bio sam musliman 12 godina i neko vrijeme sam pohađao islamsko sveučilište s nadom da ću postati muslimanski imam ili učenjak. Nakon otprilike 7 godina vjernosti islamu, počeo sam preispitivati ulogu Isusa nakon što sam saznao više o islamu, njegovim manipulacijama i lažima.”

“Počeo sam pregledavati svoje stare knjige o kršćanskoj apologetici s biblijskog koledža koji sam pohađao i počeo sam čitati Bibliju. Također sam proučavao literaturu Lee Strobela “Case for Christ”, “Case for Faith” i gledao videozapise Ravija Zachariasa. Na kraju sam upoznao Abdula Murraya, bivšeg muslimana koji je postao kršćanski apologet, preko organizacije “Embrace the Truth International”.

Bio je prvi bivši musliman s kojim sam se susreo i s kojim sam mogao podijeliti svoje misli i sumnje. Otvoreno je razgovarao sa mnom i nije me osuđivao. Slušao je zašto sada razmišljam o napuštanju islama nakon što sam neko vrijeme bio fanatičan u njemu.”

VIDI OVO: Islam: 5 stvari koje kršćani trebaju znati o muslimanima

San o Isusu

“Godine 2012., imao sam san o Isusu u kojem sam bio prekriven njegovom krvlju! Nisam mogao shvatiti zašto sam sanjao taj san, ali bio je nevjerojatan i nije mi izlazio iz misli. Scena u mom snu bila je ispunjena Isusovom krvlju. Pokušavao sam pobjeći od toga, ali potpuno me obuzelo! Osjećao sam takav mir i ljubav, a Isusove tamnosmeđe oči prodirale su mi u dušu!”

“Nazvao sam Abdula Murraya i podijelio mu svoj san, a on je bio šokiran! Te noći, on i Josh McDowell su se molili da mi se Isus pojavi u snu i pokaže mi se!”

“Nebeski Bog milostivo je uslišao njihovu molitvu i poslao mi san koji me uvjerio da je Njegova krv više nego dovoljna da mi oprosti moje grijehe. Aleluja!”

Napuštanje islama nije bilo lako

“Tada sam u svom srcu znao da je Isus Sin Božji. Međutim, napuštanje islama nije bilo lako.”

“Konačno sam se potpuno predao Isusu godinu dana kasnije, u siječnju 2013., i nanovo sam rođen! Bilo je prekrasno! Isus nikada nije odustao od mene.”

“Danas sam blagoslovljen što sam završio magisterij kršćanskih studija. Zaista je privilegija služiti Isusu Kristu kao svom Gospodinu i Spasitelju. Volim dijeliti evanđelje, posebno s muslimanima koji očajnički trebaju oprost koji samo Kristova krv može donijeti.”

Mike je podijelio svoju priču u videu pod nazivom “Neizbježna Isusova ljubav”. Njegova molitva je da inspirira druge kršćane da dosegnu muslimane.

Mike kaže: “Ako imate nekoga u svojoj obitelji ili prijatelja koji je napustio vjeru i prešao na islam, nemojte odustati od njih. Nastavite se moliti. Nastavite ih voljeti. Recite svojim prijateljima da se mole za njih. Krećite se prema Nebeskim vratima zajedno. To je ono što je moj otac učinio i Bog je uslišao njegove molitve. Nemojte odustati jer ovo je pitanje života i smrti.”

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare