Kršćanska tinejdžerka prisiljena na brak s muslimanom je pobjegla, a sada dijeli svoju priču

Nayab Gill je imala samo 13 godina kada ju je njen poslodavac musliman odveo iz njezinog doma i prisilio je da prijeđe na islam.

Natjerana je da se uda za svog otmičara pod prijetnjom oružjem, a to je sudbina s kojom se svake godine suočavaju deseci maloljetnih kršćanskih djevojaka u Pakistanu.

Dvije godine nakon njezine otmice, Nayab je hrabro pobjegla i sada dijeli svoju priču, prenosi Christian Post.

20. svibnja 2021. poslodavac Nayab Gill, Saddam Hayat, 30-godišnji oženjeni otac četvero djece, navodno je stigao u njezin dom kako bi je svojim vozilom “odvezao na posao”.

“Saddam je bio čest posjetitelj naše kuće”, rekao je Nayab. “Posjedovao je neke trgovine u našem području, od kojih je jednu unajmio moj otac. Saddam mi je obećao platiti plaću od 10.000 pakistanskih rupija (34 dolara) i rekao je da će novac pomoći mojoj siromašnoj obitelji da dopuni svoje prihode. Moj otac je nevoljko pristao na njegov prijedlog jer mu je Saddam rekao da sam mu poput vlastite kćeri.”

Nayab se prisjeća da joj se Saddam barem dvaput pokušao ugoditi na poslu, tjerajući je da se drži na sigurnoj udaljenosti.

“Bojala sam se da će me otac spriječiti da idem na posao, ako svojoj obitelji kažem za Saddamovo uhljebljivanje, a moja obitelj izgubit će novac koji nam je toliko potreban”, rekla je.

Odvedena je u napuštenu kuću

Na dan otmice, umjesto u salon u kojem je radila prodajući proizvode za lice, Saddam ju je odveo u napuštenu kuću, gdje ju je prisilio da se odrekne kršćanske vjere i potpiše prazan papir. Nayab kaže da joj je Saddam ubrzo nakon držanja kao taoca prijetio oružjem da će ubiti nju i njezina oca ako ne podlegne njegovoj volji.

“Vrištala sam i plakala, ali nitko me nije čuo. Nakon što je nasilno potpisan papir, Saddam me zaključao u sobu i otišao”, rekla je. “Tamo su me zadržali dva dana, pri čemu sam samo jednom u 24 sata dobila hranu”.

“Trećeg dana Sadam je došao i rekao mi da je moj otac prijavio slučaj otmice protiv njega. Rekao mi je da ću biti izvedena pred suca, a ako ne svjedočim da sam prešla na islam i udala se za njega mojom voljom, moja obitelj i ja bili bismo ubijeni u prostorijama suda.”

Nayab je na sudu snimila izjavu u korist svog otmičara. Dobio je skrbništvo nad Nayab kao zakonitom suprugom pred njenim bespomoćnim roditeljima koji su lili suze za svojom malom kćeri.

Dvije godine zatočeništva

Nayabine muke pogoršale su se nakon što je sud dao skrbništvo njezinom otmičaru.

“Sadam me zatim odveo u svoju kuću i zaključao u sobu na drugom katu”, rekla je. “Tijekom moga dvogodišnjeg zatočeništva više me puta protiv moje volje napadao i ponašao se prema meni kao prema roblju. Ali nisam izgubio nadu i vjeru u Krista!”

Molila sam se svake večeri, govoreći: ‘Bože, molim te pomozi mi’. Također bih molila za sigurnost svoje obitelji. Odbili su odustati i nastavili su se kretati kroz sudski sustav za moj oporavak. Ali bila sam previše uplašena da bih otkrila istinu. Svaki put kad bih bio pozvana na sud, rekla bih da sam odrasla osoba i udala sam se za Sadama svojom slobodnom voljom.”

“Saddamova obitelj me tretirala kao izopćenicu. Često su me ponižavali jer sam rođena u kršćanskoj obitelji. Bilo je trenutaka kada sam mislila da bih trebala okončati svoj život, ali mislim da mi je vjera u Boga dala snagu da se s tim suočim situacija.”

U travnju 2023. Nayab je pronašla priliku za bijeg.

Bog je uslišio molbe

“Bio je to posljednji tjedan muslimanskog svetog mjeseca ramazana kada je Saddamova bivša supruga podnijela tužbu protiv njega jer joj je prijetio”, rekla je. “U strahu od uhićenja, Sadam i njegova braća su pobjegli iz kuće, ali u žurbi su me zaboravili zaključati.

“Činilo se da je Bog uslišio moje molitve za slobodu. Diskretno sam izašla iz kuće i počela bježati, ni ne znajući kamo će me put odvesti.”

“Stala sam na tržnici da dođem do daha kada mi je prišla muslimanka. Mora da je osjetila da nešto nije u redu. Pitala me treba li mi pomoć. Rekla sam joj da nemam novca ni telefona da se javim moj otac. Odvela me svojoj kući, gdje sam mogla stupiti u kontakt sa svojom obitelji.”

Nayab se ubrzo ponovno srela sa svojim roditeljima.

“Nemam riječi kojima bih opisala radost koju sam osjetila kad sam vidjela svog oca”, rekla je. “Suze su nam tekle niz oči dok me grlio i ljubio u čelo, obećavajući da će me zauvijek čuvati.”

Sve je više seksualnog iskorištavanja maloljetnih djevojčica

Nayabin otac podnio je drugi zahtjev Vrhovnom sudu u srpnju 2021. nakon što je Visoki sud odbio njegov prvi zahtjev i poslao djevojčicu s njezinim otmičarem. Vrhovni sud zakazao je ročište za najnoviji zahtjev za pune dvije godine u budućnosti, umanjujući nade obitelji da će vratiti svoje dijete. Nakon što je sud konačno saslušao slučaj u rujnu 2023., odbacio je zahtjev kao besmislen jer se djevojčica ponovno ujedinila sa svojom obitelji.

Odluka Vrhovnog suda ostavila je otvorena vrata za više seksualnog iskorištavanja maloljetnih kršćanskih djevojaka u Pakistanu pod krinkom vjerskog obraćenja.

“Očekivala sam da će Vrhovni sud saslušati moju priču, ali izgleda da ga to nije zanimalo. Sada želim nastaviti školovanje i steći prijatelje. Više nemam prijatelje. Čak sam zamolila majku da mi dopusti da odrežem svoju kosu jer želim biti poput dječaka. Nije sigurno biti djevojčica u Pakistanu.”

NAJNOVIJE!