5 kršćanskih filmova koji stižu ove jeseni

U nekoliko proteklih godina vidjeli smo da filmovi vjerske tematike doživljavaju veliki uspjeh. Ovo je nešto što je filmska industrija svakako zabilježila, tako da bismo ove jeseni trebali dobiti priliku za gledanje novih kršćanskih filmova. Središte radnje je duhovni život u inozemstvu pomiješan s pričama obitelji misionara, vojnog života i poznatih svjetskih evangelizatora.

U ožujku je kršćanski film po imenu ”Mogu samo zamisliti” (”I Can Only Imagine”) šokirao velik broj ljudi kada je u prvom tjednu zaradio 17,1 milijun američkih dolara, da bi sveukupno ”zaradio” 83 milijuna dolara. Još jedan kršćanski film, ”Pavao, Isusov apostol” u kojemu glavnu ulogu glumi Jim Caviezel je isto tako izašao u ožujku. Film se nalazio u top 10 filmova u svom prvom vikendu nakon što je stigao u kina.

Donosimo pet kršćanskih filmova koje biste trebali pogledati ove jeseni.

1. ”Bože blagoslovi ovu uništenu cestu” (God, Bless The Broken Road)

Film priča priču o mladoj udovici koja se trudi održati svoju vezu s Bogom nakon što joj muž pogine u borbama u Afganistanu. Režirao ga je isti režiser koji je bio zadužen i za remek-djelo ”Bog nije mrtav” Harold Cronk. Stoga se očekuje da će nadolazeći film ostvariti sličan uspjeh kao i njegovi ostali filmovi.

Film 7. rujna stiže u američka kina. U glavnim ulogama će glumiti Lindsay Pulsipher (iz filma ”Istinita krv”), Andrew W. Walker (iz ”Date With Love”), Jordan Sparks (iz ”Iskrica”), LaDainian ”LT” Tomlinson (osvajač mjesta u Dvorani slavnih u NFL-u), Makenzie Moss (iz ”Steve Jobsa”), Kim Delaney (iz ”Žena vojnika”) i Robin Givens (iz ”Riverdalea”).

2. ”Nesalomljivi: put do iskupljenja” (Unbroken: Path to Redemption)

Ovaj nastavak nastavlja točno ondje gdje je posljednji ”Nesalomljivi” stao. Film je zasnovan na knjizi koju je napisala Laura Hillenbrand i govori o životu osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama Louisa ”Louieja” Zamperinija, koji se borio u Drugome svjetskom ratu i koji je u konačnici bio zarobljen od strane japanskih vojnika.

„Nesalomljivi: put do iskupljenja“ govori priču o Zamperinijevom povratku kući i o bitkama s kojima se suočava nakon što je kao zarobljenik pušten iz zatočeništva. Film prikazuje borbe s kojima se suočavaju svi razvojačeni vojnici po dolasku kući nakon što preživljavanja opasnosti rata. Nakon posjećivanja kampa za obnovu Billyja Grahama, Zamperini počinje izravno sučeljavanje sa problemima u vezi vjere.

3. ”Film Palau” (Palau: The Movie)

Ovo autobiografsko djelo slijedi život poznatog evangelizatora po imenu Luis Palau koji je u mladoj dobi izgubio oca. Nakon što je godinama pomagao svojoj obitelji da preživi Palau je čuo jednu od propovijedi Billyja Grahama na radiju nakon čega je odlučio svoj život posvetiti Isusu. Film isto tako prikazuje različite kušnje s kojima se Palau susretao kao propovjednik s ulice kao i ono što je činio kako bi ih nadvladao.

https://www.youtube.com/watch?v=yZwnMGjUIcU

4. ”Nedjeljivi” (Indivisible)

Ovaj film utemeljen na vjeri govori istinitu priču o vojnom kapelanu Darrenu Tuneru te obrađuje posljedice koje vojska može ostaviti na obitelj. ”Nedjeljivi” prikazuje važnost ustrajanja u vjeri i u braku čak i onda kada se iskušenja čine nemoguća.

Glumačke uloge u filmu uključuju zvijezde serije ”Uvod u anatomiju” Sarah Drew (supruga kapelana Turnera, Heather Turner), Justina Brueninga (Darren Turner) i Jasona Georgea (američki vojnik). Ne samo da je Sarah Drew jedna od glavnih uloga filma već je i izvršni producent. Film dolazi u američka kina 26. listopada.

5. ”Stainovi” (Staines)

Radi se o filmu koji je snimljen prema istinitoj priči Grahama Stainesa, misionara koji je bio mučen zbog svoje vjere u Isusa Krista. Film obrađuje živote australskih misionara i njihova dva sina koji su bili ubijeni u Indiji nakon službe zajednici gubavaca 1999.

Stephen Baldwin (”Božji plan”) i Shari Rigby (”Dijete listopada”) su glavne uloge filma. U jednome razgovoru za Christian Post ranije ove godine, Baldwin je podijelio kako ga je Bog nadahnuo da osmisli ovaj film.

”Znam da me je Bog pozvao da snimim ovaj film”, rekao je nazivajući pritom ovaj film odgovorom na molitvu koja je bila ”osnažena Duhom Svetim”.