NaslovnicaŽivot4 laži u koje samci trebaju prestati vjerovati

4 laži u koje samci trebaju prestati vjerovati

Ako ste još uvijek samci te se osjećate užasno zbog toga, postoji nekoliko laži u koje trebate prestati vjerovati.

Ako ste još uvijek sami te se osjećate užasno zbog toga, postoji nekoliko mentalnih zamki koje trebate izbjegavati. Autorica Debra Fileta spominje najmanje četiri:

1. Nešto nije u redu sa mnom.

Ako ste još uvijek sami, ne znači kako nešto nije u redu s vama, premda će vam i neki ljudi iz vaše okoline možda pokušati to nametnuti. Istina je da Bog ima veću sliku i plan za vaš život koji vi možda sada niste u stanju dokučiti. U vremenu samoće bitno je postati potpun i zdrav u Njemu, a ne neprestano degradirati samog sebe.

2. Ostat ću zauvijek sam(a).

Kada napunimo određene godine života, predamo se misleći da ćemo sigurno ostati sami do kraja života. No, Božji plan za naš život je puno bolji od svih naših planova, bez obzira kakav plan to bio. Zamijenite brige molitvom, jer On zna što vam je potrebno. Predajte Njemu svoju sutrašnjicu.

VIDI OVO: 4 stvari koje Bog poručuje samcima

3. Svi imaju nekoga tko ih voli.

Ova mentalna zamka preuveličava dobro u životima drugih, a umanjuje dobro u našem, stvarajući ljubomoru i zavist. Bog vas poziva da uzdignete svoj pogled gore, na ono što čini u vašem životu, te da bacite oko na sve ono što vam je dao. Nemojte upasti u ekstrem gledajući na druge, smatrajući da imaju ono što vi nemate, jer to nije istina.

4. Bog me kažnjava.

Lako je upitati se ima li Bog nešto protiv vas kada prolazite kroz određene faze u životu. Bez obzira kako se osjećali i što se trenutno odvijalo u našem životu, moramo se usredotočiti na činjenicu da je Bog dobar, i da sve što čini je u konačnici radi našeg dobra.