Liječnici su govorili djevojci da si umišlja, a na kraju su joj dijagnosticirali tešku bolest

Liječnici su govorili djevojci da si zbog simptoma umišlja bolesti. Nakon nekog vremena su joj dijagnosticirali tešku bolest zbog koje je završila na operaciji. 

Kad je Hannah Catton počela osjećati simptome raka jajnika prvog stupnja, znala je da nešto nije u redu. Ali pronalaženje liječnika koji bi ozbiljno shvatio njezine pritužbe pretvorilo se u težak i bolan put. Sada dijeli svoju priču u nadi da će pomoći u podizanju svijesti.

Bolni i bizarni simptomi počeli su 2019. godine pratiti mjesečni ciklus Hannah Catton. Od ponovljenih upala mokraćnog sustava do nadutosti i intenzivno bolnih menstruacija, 24-godišnjakinja je znala da mora postojati veći problem koji joj uzrokuje patnju.

Liječnici u njezinom rodnom gradu u Engleskoj, međutim, odbili su njezino negodovanje. Ono što nisu shvaćali je da su Hannahini problemi zapravo simptomi raka jajnika prvog stupnja.

Simptomi su se pogoršali

Čak i nakon preseljenja u Melbourne u Australiji, liječnici su nastavili odbacivati ​​njezine patnje. Njeni simptomi su se pogoršali, proširivši se dalje od boli i nadutosti do pojave zatvora, valova vrućine i proljeva. Liječnici su joj samo prepisali antibiotike, koji nisu pomogli, ili su problemi dijagnosticirali kao menstrualni stres. Druga joj je liječnica čak sugerirala da jednostavno treba smršaviti.

“Rekla mi je da smršavim, što je bilo teško čuti, a ja definitivno nisam imala višak kilograma… ”, prisjetila se Hannah.

VIDI OVO: Glavni simptom raka jajnika koji većina žena ignorira

Ginekolog je je na kraju stavio na listu čekanja za operaciju kada je ultrazvuk ukazao na miom od 10 centimetara na maternici. Međutim, nakon jahanja jednog dana, srušila se od nesnosne boli.

“Srušila sam se od boli do te mjere da sam gotovo povraćala”, prisjetila se.

Budući da su liječnici tako često odbacivali njezinu patnju, Hannah je pokušala otići kući, odmoriti se i pričekati da bolovi prođu. Međutim, nakon što se sljedećeg jutra ponovno srušila u agoniji, njezin dečko ju je uvjerio da ode na hitnu.

Again and again, Hannah Catton told doctors something was wrong with her body. Again and again, she said, the doctors dismissed her concerns.

Objavljuje Yahoo NewsSrijeda, 9. veljače 2022.

Pretrage su otkrile rak jajnika

Tamo je niz ultrazvuka, magnetske rezonancije i CT skeniranja te krvnih pretraga konačno otkrio Hannahine simptome kao rak jajnika prve faze. Tumor joj je puknuo i sada je mlada žena podvrgnuta hitnoj operaciji, nakon čega je odmah uslijedila kemoterapija.

Sada, dok se Hannah Catton bori sa svojom bolešću, želi pomoći drugima koji se nađu u sličnim situacijama.

“Broj poruka koje sam dobila od žena s pričama tako sličnim mojoj – gdje su ih liječnici odbacili i rekli da se radi o težini, hormonima, menopauzi itd. – šokantan je”, rekla je.

Najteži dio za Hannah tijekom ove bitke je odvojenost od roditelja i obitelji koji još uvijek žive u Engleskoj. No, ima podršku dečka i prijatelja u Australiji. Zapravo, pokrenuli su stranicu za prikupljanje sredstava u njezino ime kako bi financijski pomogli dok se liječi.

Hannina priča snažan je podsjetnik da je Bog posebno dizajnirao naša tijela da nas upozori na zdravstvene probleme. Stoga svakako slušajte svoje tijelo i potražite liječničku pomoć kada osjetite neobjašnjive simptome. Kao i Hannah, nastavite tražiti odgovor.

A ako se vi ili netko koga poznajete borite s bolešću, ove moćne molitve za ozdravljenje možete moliti.