Liječnik (94) i dalje radi, u punoj je snazi, 10 godina nije imao ni prehladu: Tvrdi da je sve to zbog OVE namirnice!

Doktor Murray Grossnan nedavno je proslavio je 94. rođendan, a još uvijek radi kao otorinolaringolog na institutu u Los Angelesu.

Dane provodi okružen kihanjem, kašljanjem i bakterijama, ali već deset godina se nije ni prehladio!

“Mislim da je to djelomično zato što sam kroz život konstantno izložen minimalnim količinama virusa zbog posla. Mnogi liječnici stvore otpornost zbog stalne izloženosti”, kaže vremešni doktor.

Međutim, Grossnan priznaje za Prevention da nešto radi svaki dan – pije jogurt i te navike se ama baš nikada ne odriče.

“Žive bakterije se “petljaju” s mikrobima u našem organizmu. Oko 100 milijardi mikroba proizvodi vitamine poput B6, B12, K2. To pomaže u borbi protiv Eschericie coli i salmonele i održava crijeva zdravim”, objasnio je Steve Bowers, koji je intervjuirao Grossnana za svoju knjigu Secrets of the World’s Healthiest People.

PROČITAJTE: Zbog njega su Japanci zdravi i najduže žive: 10 zlatnih savjeta slavnog liječnika (105)

Osim što čuva imunitet, jogurt može spriječiti i gomilanje kilograma. Osobe koje piju tri šalice jogurta tjedno manje se debljaju tokom godinu dana za razliku od onih koji to ne rade, prema istraživanju objavljenom u časopisu International Journal of Obesity.

Baš taj podatak je vrlo važan, budući da je upravo gojaznost povezana s nizom stanja poput dijabetesa, srčanih bolesti i raznih oblika tumora.

Bitno je odabrati pravi jogurt, pa tražite natpis “živa kultura” na ambalaži i izbjegavajte jogurte koji ne moraju stajati u hladnjaku. Držite se brendova koji sadrže bakteriju lactobacillus ili bifidobacterium, jer su upravo one najučinkovitije.