Mačka je očajnički pokušavala pomoći svojoj prijateljici, nadajući se da nije prekasno

Zdrava mačka nije željela odustati od svoje prijateljice te ju je počela vući kako bi ju odvela na sigurno.

Uličnim mačkama je jako teško. Ponekad se sprijatelje kako bi preživjele teške dane. A prijatelji čine sve jedni za druge. 

Nedavno se pojavila snimka mačke koja očajnički pokušava pomoći svojoj prijateljici, drugoj mački. 

Snimka je stigla iz Kine. Najprije jedna mačka stoji iznad druge mačke koja leži na ulici. Mačka koja je ležala se čini preminulo, no budući da nemamo daljnjih informacija o njezinu stanju, sasvim je moguće da je navedena mačka samo bila onesviještene te da je sada dobro. 

Zdrava mačka nije željela odustati od svoje prijateljice te ju je počela vući kako bi ju odvela na sigurno. Bez obzira što joj je teško, mačka je vukla svoju prijateljicu. Uspjela ju je odvući ispod parkiranog automobila. Tu je završila snimka, ali ne i njihova priča. O njihovoj sudbini, tragičnoj ili sretnoj, možemo samo nagađati. 

No, jedno je jasno: ulične mačke u Kini imaju zaista težak život. Zbog toga su se pojavile mnoge organizacije koje čine sve što mogu kako bi pomogle mačkama u Kini.

Animals Asia jedna je takva organizacija koja radi s kineskom vladom preko deset godina. Ona pomaže pobrinuti se za ulične mačke i pse mirnim metodama kao što je kastriranje i udomljavanje. 

Tako su u samo četiri godine poboljšali živote gotovo 27 000 napuštenih životinja u Kini. Još jedno dobro djelo dolazi od strane kineske tehnološke tvrtke Baidu koja je stvorila sklonište za mačke koje koristi tehnologiju prepoznavanja lica kako bi mačke mogle ući u sklonište.

Kada mačka uđe u sklonište, onda druga vrsta tehnologije provjerava ima li kakvih bolesti ili je kastrirana – ako se odredi da mačka ima nekakav problem ili bolest, na scenu stupa volonter koji joj pomaže. 

Na žalost, mnogi ljudi u Kini se odnose prema napuštenim mačkama i psima kao prema štetočinama. Nije ni čudo što se te jadne životinje drže zajedno kako bi preživjele. Koliko mi znamo, mačka sa snimke je sada dobro te se druži sa svojom spasiteljicom i prijateljicom.