Majka šokirala svijet kada je objavila težinu svoje 6. bebe

Mama je šokirala svijet kada je rodila svoje šesto dijete – novorođenče od 7,2 kilograma. A kakav je veliki blagoslov ovo dijete!

Cleidiane Santos dos Santos iz Brazila voli biti mama. Jedva je čekala da upozna svog sina, ali nije očekivala da će doći duplo teži od većine novorođenčadi. Ona sigurno “nije očekivala ovo iznenađenje”.

Kad je njezin sin Angerson stigao carskim rezom, Cleidiane je bila blagoslovljena jer je stigao sigurno bez zdravstvenih komplikacija.

“Mislila sam da će biti četiri kilograma, ali on je došao na sedam”, rekla je. “Moje najmlađe dijete rođeno je s preko 4,5 kilograma.”

Medicinsko osoblje je bilo zapaljeno

Liječnici, medicinske sestre i osoblje bili su zapanjeni. Nisu joj mogli dati počasne pletene kape kakve daju novorođenčadi, jer ništa nije pristajalo! Što se tiče pelena, i to je bila sasvim nova priča.

Bilo je potpuno olakšanje što je novorođenče od 7,2 kilograma rođeno zdravo. Pretpostavljamo da je Cleidiane zaljubljena u njegove ekstra zdepaste obraze i bedra na vrhu bucmastih prstiju na rukama i nogama.

Većina beba rođenih s težinom većom od životne ima tendenciju zdravstvenih komplikacija poput dijabetesa ili povišene krvne slike. Neke bebe dolaze sa slomljenom ključnom kosti ili drugom vrstom ozljede.

Najveća beba u domovini

Beba Angerson je definitivno čudo i stigla je sigurno. Kakav blagoslov! Novorođenče od 7,2 kilograma trenutačno drži rekord kao najveća beba rođena u svojoj domovini!

Cleidiane sada ima još jedan posao kad stigne kući sa svojim sinom – pregledava svu odjeću za novorođenče koju je pripremila za njegov dolazak. Umjesto da nosi veličine za novorođenčad, pretpostavljamo da će nositi veličinu odjeće od 12 do 18 mjeseci. Preskočio je cijelu prvu godinu!

Bez obzira na našu veličinu, Bog nas je sve stvorio na svoju sliku. Neka beba Angerson nastavi napredovati te bude velika i jaka. Neka njegov život bude na blagoslov njihovim roditeljima dok zajedno odgajaju ovog slatkog dječaka.