NaslovnicaSvjedočanstvaBOŽJI DAR: Majka (44) i otac (48) iz slavonskog sela dobili dijete...

BOŽJI DAR: Majka (44) i otac (48) iz slavonskog sela dobili dijete nakon 25 godina braka

Marija Paver za četiri dana napunit će mjesec dana života i prvo je rođeno dijete u malom selu Pavlovci, nedaleko od Nove Gradiške, nakon 17 godina, pišu 24sata.hr.

Majka Ružica (44) i otac Stjepan (48) prelijepu su djevojčicu dobili nakon 25 godina braka.

– Već smo odustali. Nakon silnih obilazaka liječnika nisam ostala trudna, pa smo se pomirili s tim da nećemo imati djecu. Poslije Nove godine izostala mi je mjesečnica, pa sam pomislila da mi je, s obzirom na godine, nastupila menopauza. Nastavila sam raditi kao i prije sa Stjepanom, obavljala sam i teške poslove jer živimo od poljoprivrede. Nakon mjesec ili dva primijetila sam da mi se događaju neke promjene. Kad sam Stjepanu rekla da kupi test za trudnoću, pogledao me je sumnjičavo. Kupio je i te noći sam napravila test koji je pokazao da sam u drugom stanju. Došla sam u sobu i rekla Stjepanu: ‘Ja sam trudna’, a on zamalo nije pao s kreveta. Oboje smo bili šokirani, miješali su nam se radost i strah – priča Ružica, dok sve sluša baka Manda (76).

– Svaki dan se zahvaljujem Bogu na daru koji nam je dao. Samo da poživim i dočekam da unučicu povedem za ručicu kroz selo – kroz suze je rekla Manda.

Selo Pavlovci nekad je imalo oko 200 obitelji, a danas u njemu, zajedno s malom Marijom, živi 15 žena i 14 muškaraca.

– Pusto je, mladi su otišli, a stari umiru. Kuće su prazne, dvorišta ožive samo za veće blagdane i ljeti kad su praznici – kaže obitelj Paver.

Stjepan se vratio iz polja. Prije nego što se vrati na posao došao je vidjeti Mariju. Uzeo ju je u jastuku i počeo joj tepati.

– Mislim da još dobro ne vidi, ali uvijek kad joj nešto govorimo, pažljivo sluša. Nadam se da će tako biti i kad odraste – rekao je Stjepan.

– Marija nam jako dobro napreduje. Mi smo najsretniji roditelji na svijetu i ovo je pravi Božji dar – kaže presretna Ružica.

Ovdje pročitajte izvorni tekst.