Majka četvero djece podijelila trik kojim je unijela mir u kuću
Foto: Canva

Svaki roditelj koji ima više od jednog djeteta u kući posvjedočit će da svađe među mališanima znaju biti nepodnošljive.

Činjenica je da se braća i sestre ponekad moraju posvađati i to je dio njihovog zajedničkog razvoja i odrastanja, no jedna je mama otkrila trik koji joj pomaže da takvih situacija bude vrlo malo.

Kelly Henry ima četvero djece, a poput većine majki s nekoliko mališana, svjedočila je nebrojenim svađama oko toga čiji je red da gleda omiljeni crtić na TV-u, tko će birati što će se pripremiti za večeru… I tako je došla do ideja da svako dijete ima “svoj dan” u tjednu kada preuzima “vlast” i odgovornosti.

“Idemo od najmlađih do najstarijih, od ponedjeljka do četvrtka, svako dijete na svoj dan dobiva dodatne obveze, ali i poseban tretman. Dakle, na svoj dan dijete mora isprazniti perilicu, iznijeti smeće, nahraniti psa. Bilo što oko kuće, oko čega trebam pomoć taj dan, oni mi moraju pomoći”.

@oh.henrys

Hope this helps someone. #momhack #kids #family #momlife #parenting

♬ original sound – Oh.Henrys

Svi su joj čestitali na triku

Kelly je objasnila i kakav poseban tretman imaju taj dan.

“Kada je njegov dan, dijete može izabrati gdje će sjesti u auto tog dana, izmoliti obiteljsku molitvu, pomoći mi odabrati što ću napraviti za večeru. Ovaj trik odlično funkcionira u našoj obitelji već više od godinu dana.”, kaže ova mama.

Kad malo bolje razmislite, shvatit ćete koliko je zapravo sjajan ovaj njezin trik – djeca rade kućanske poslove a da im se to ne čini kao neka kazna jer poslije imaju nagradu za svoj trud, pa ih mama kroz to zapravo uči da odgovornost dolazi s privilegijama i obrnuto. A osim toga, među djecom nema svađa oko onoga oko čega su se najčešće svađali.

Pratitelji ove mame na TikToku bili su oduševljeni njezinim trikom, što su i pokazali u komentarima.

“Ovo je i velika lekcija – odgovornost dolazi s određenim privilegijama, a privilegije se zaslužuju”, “Imam i ja četvero djece, ovo će me spasiti… Nemate pojma koliko ste upravo pomogli mojoj obitelji”, napisali su.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare