NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMajka je čula muškarca u vodi kako doziva pomoć, a zatim vidjela...

Majka je čula muškarca u vodi kako doziva pomoć, a zatim vidjela da drži suprugu i sina

Rosa Kouri bila je na pravom mjestu u pravo vrijeme te je spasila život muškarca koji je dozivao pomoć. Držao je suprugu i sina iznad vode.

Ova majka, koja je ujedno prije bila spasilac, bila je na Thetis Lakeu, blizu Victorie sa svojom obitelji kada je čula muškarca u vodi kako doziva pomoć. On je jedva držao svoju suprugu i sina iznad vode. 

Rosa je ostavila svoju bebu sa svojom mamom te je otrčala prema vodi. 

„Sa mnom je bila moja 4-mjesečna kćer te sam samo pripazila da je na sigurnom s mojom mamom, a onda sam potrčala nizbrdo i utrčala u vodu“, rekla je Rosa. 

Njezin trening za spasioca, koji je položila prije 20 godina, joj je u ovom slučaju dobro poslužio, ali ju nije naučio kako da spasi skupinu ljudi. 

VIDI OVO: 4 hrabra dječaka spasila djevojčicu od utapanja u vodi

„Mislim da sam samo zgrabila sve udove koje sam mogla i pokušala se sjetiti treninga za spasioca – koji je bio prije dosta vremena kada sam bila tinejdžerka – te sam ih pokušala vući prema obali“, prisjetila se Rosa. 

Rosa je odvukla obitelj prema obali. Bilo je to jako teško, ali je na kraju obitelj bila spašena i uz pomoć drugih prolaznika. Prolaznici su napravili lanac od svojih ruku te su pomagali povući obitelj prema obali dok nisu uspjeli stati na svoje noge. 

Obitelj je bila spašena no svo troje su bili u šoku te su glasno udisali kada su izašli iz vode. Otac je zahvalio Rose između udisaja. Ovo samo dodatno dokazuje da je svaka vještina vrlo vrijedna, pogotovo ako se njome može nekome spasiti život.