Majka je prvi put čula otkucaje pokojnog sina u malenoj djevojčici

Tugujuća majka je čula otkucaje srca pokojnog sina po prvi puta nakon što je ono spasilo život malene djevojčice.

Utješila se kada je čula zvuk kucanja srca njezinog pokojnog sina. Jedina stvar je da taj organ sada održava na životu malenu djevojčicu.

Dvogodišnji sin Brooke Eaton Cazmirr ili ”Cash” izgubio je život kada se utopio u bazenu prošlog ljeta. No, njegovo srce nastavlja živjeti u 16-mjesečnoj Loli Bond, koja je u to vrijeme očajnički trebala transplantaciju srca.

Iako je Lola prošla kroz operaciju prošlog rujna, Eaton je tek nedavno dobila priliku sresti se s malenom djevojčicom i čuti kucanje srca njezinog sina, po prvi puta nakon njegove prijevremene smrti.

„Istog trenutka kada sam ušla u sobu, osjećala sam se preplavljeno“, rekla je Eaton, prema CNN-u. „Vidjela sam ju i jednostavno sam se slomila i plakala. Mogla sam osjetiti svoga sina. Njegovi otkucaji srca bili su tako čisti“.

„Zaljubila sam se u nju“, dodala je Eaton kao poseban trenutak, koji je bio snimljen kamerom. „Ona je tako dragocjena“.

Tearful reunion for heart transplant families

"He's still with us, even though he's gone."After her 2-year-old son Cash passed away tragically last year, Brooke Eaton chose to donate his organs. Her decision saved baby Lola, who was waiting for a heart transplant at our hospital.Today, the two families met for the first time. ❤️❤️

Objavljuje M Health Fairview Masonic Children's Hospital u Srijeda, 31. srpnja 2019.

Majka je dodala da se par zbližio na snažan način, unatoč jedinstveno tragičnim okolnostima, zbog kojih je ova situacija i nastala.

„Bit ćemo povezane ostatak naših života“, rekla je.

Lola je rođena s bolešću srca pod nazivom kardiomiopatija. Ona uzrokuje povećavanje, zadebljanje i usporavanje rada srca, što otežava sposobnost organa da upumpava krv kroz tijelo. Prema KidsHealth.org ne postoji znani uzrok bolesti, premda ona može biti i nasljedna.

No, postoji iskušani i djelotvorni lijek: svježe, novo srce. Upravo to je ono što je Lola dobila na dar.

Liječnici su napomenuli da, iako će djevojčica piti lijekove protiv odbacivanja organa, očekuju kako će se u cijelosti oporaviti.

„Spoznaja da postoji cijela druga obitelj koja je voli koliko i mi je nevjerojatna“ izjavila je baka djevojčice, Margaret Bond Vorel za WCCO.

„Nema sumnje da ona ne bi preživjela da nije bilo tog čuda, koje smo dobili kroz ovo srce“, dodala je za Fox 9.

Zapanjujuće je da su Cashovi organi spasili živote još troje druge djece.

„On je volio dijeliti“, rekla je Eaton za svog dragocjenog dječaka. „Dio njegovog života i davanje sebe za Lolu i drugu djecu je dio onoga tko je on bio“.