sam na aparatima
Snimka zaslona: YouTube

Sam Hemming je imala sve što jedna djevojka može poželjeti. Ova 22-godišnjakinja iz Engleske je bila studentica prava, ali jedne noći kada je ušla u auto svog dečka, njezin život se preokrenuo naglavačke.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

U jednom trenutku, tijekom vožnje, njezin dečko je izgubio kontrolu nad autom i vozilo se vrtjelo nekoliko puta prije nego što se zaustavilo. On je prošao s lakšim ozljedama, ali je Sam proletjela kroz prednje staklo i zadobila teške ozljede glave i vrata. Još je bila živa kada su je transportirali u bolnicu, ali su doktori pripremili njezine najbliže na ono najgore.

Liječnici su neumorno operirali Sam i nakon 6 sati su je smjestili u induciranu komu. Budući da 19 dana nije bilo pomaka, Samina majka je bila suočena s odlukom s kojom nijedan roditelj nikad ne bi trebao suočiti. Treba li Sam isključiti s aparata koji su je održavali na životu? Teška srca je pomislila da bi to mogla biti racionalna odluka.

Njezina majka, Carol, se došla oprostiti od kćerke kada joj se učinilo da vidi kako se nešto pomiče ispod pokrivača. Ostala je šokirana kada je zapravo shvatila da Sam pomiče prste. Ubrzo nakon toga je otvorila i oči!

Nesreća je kao posljedicu ostavila desnu stranu njenog mozga totalno nefunkcionalnom, pa Sam mnoge stvari sada ponovo uči.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Ova hrabra djevojka ponovo uči hodati i govoriti, ali se ne predaje. Kaže da se samog trenutka nesreće uopće ne sjeća. Pogledajte video s njenom inspirativnom pričom.