NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMajka i kćer imaju istu dijagnozu raka, no sve je lakše kada...

Majka i kćer imaju istu dijagnozu raka, no sve je lakše kada su zajedno

Mnogo je stvari koje roditelji jedva čekaju iskusiti sa svojom djecom, ali dijagnoza raka dojke kod majke i kćeri, u isto vrijeme, nije jedna od njih. No, majka i kćer koje su se našle u toj teškoj situaciji pokazuju da je sve lakše kada su zajedno. 

Neki kažu da je imati kćer kao imati najbolju prijateljicu koja vas odmah razumije, razveseljava i beskompromisno voli. No kada su Terry Wulf i Amanda Nelson, majka i kćer, dijagnosticirane s rakom dojke, njihova se posebna veza produbila. Obje su dobile užasnu dijagnozu, ali su odlučile pobijediti tu bolest s rukom u ruci. 

Amanda je doslovno godinama čekala da čuje riječi „rak dojke“ jer je znala da njezina obitelj ima dugu povijest raka dojke. Kada je saznala da ima mutaciju gena BRCA2 koja povećava rizik od raka jajnika ili raka dojke, znala je da je samo pitanje vremena. 

Molila se da ona i njezina mama Terry neće to morati proživjeti. Postala je jako revna s odlaskom na preglede i poticanjem mame na isto. No nikada nije očekivala da će dobiti tu dijagnozu u isto vrijeme dok se njezina mama borila s dva oblika raka. 

VIDI OVO: 7 manje poznatih simptoma raka dojke (i kako ih na vrijeme prepoznati)

Povijest raka dojke u obitelji

„Znala sam bez sumnje, samo zbog te povijesti raka dojke u obitelji, da sam u jako rizičnoj skupini. To kod mene nikada nije bilo upitno, znala sam da ću ga imati, pitanje je samo bilo kada“, rekla je Amanda. 

Terry je primila vijesti da ima rijedak oblik raka dojke, a Amanda se počela brinuti za nju tijekom liječenja. U jednom trenu se Terry zapitala hoće li imati priliku vidjeti Amandu kako postiže druge važne stvari u životu jer je liječenje bilo jako zahtjevno i teško. 

„To me je jako oslabilo. Pomislila sam da neću živjeti još dugo, da će me rak ubiti“, rekla je Terry. 

Za Amandu je bilo neopisivo teško dok je gledala svoju mamu kako se muči i kako se trudi da preživi. No tada je Amanda primila šokantne vijesti da i ona ima rak dojke. Mama i kćer su se počele zajedno boriti. Davale su jedna drugoj snagu te su motivirale jedna drugu da se hrabro bore protiv raka. I borile su se! Obje su preživjele te im se rak povukao. 

Terry i Amanda su imale sreće, ali su zapravo i iznimno blagoslovljene izlječenjem i vezom koju dijele jedna s drugom! 

„Bolje je dvojici nego jednome, jer imaju bolju plaću za svoj trud“ (Propovjednik 4,9-10). 

Ovaj članak je prvi put objavljen 9. studenog 2021.