Majka objavila fotografiju kćeri na Facebooku
Foto: Facebook

Tinejdžericu Kaylu Kenney su izbacili iz kršćanske srednje škole nakon što se na društvenim mrežama pojavila njezina fotografija s proslave 15. rođendana na kojoj je nosila džemper u duginim bojama i pozirala uz istu takvu tortu.

Kayla Kenney za rođendan je otišla jesti u lokalni restoran sa svojom obitelji. Njezina majka Kimberly Alford fotografirala ju je i to objavila na društvenim mrežama, a to je odmah privuklo pozornost službenika škole.

“Bila je sretna, izgledala je predivno. Kao mama, fotkala sam ju kako puše svjećice i objavila to na Facebooku”, rekla je Alford za WAVE3. No obitelj nije očekivala da bi Kayla mogla biti kažnjena samo zato što je pozirala u duginim bojama.

VIDI OVO: Zašto homoseksualnost nije poput ostalih grijeha?

Nekoliko dana nakon što je objavljena fotografija, 6. siječnja, ravnatelj kršćanske škole Whitefield Academy Bruce Jacobson kontaktirao je Kaylinu obitelj. “Bio je to e-mail u kojem smo obaviješteni da je Kayla izbačena iz Whitefielda zbog objave na društvenim mrežama”, kaže Alford.

Gepostet von Kimberly Alford am Dienstag, 31. Dezember 2019

Škola ju je izbacila zbog slike koja “prikazuje prihvaćenost suprotnu vjerovanjima Akademije Whitefield”, prenosi Daily Mail.

No sporna objava nije aludirala na povezanost s povorkom ponosa ni LGBTQ pokretom koji nosi simbol duginih boja. Alford kaže kako nije bilo skrivene agende ili značenja iza fotografije – njezina kći jednostavno je slavila rođendan.

Kodeks ponašanja škole kaže da učenici mogu biti disciplinirani i za ponašanje izvan škole ako njihova vjerovanja o seksualnoj orijentaciji nisu u skladu s vjerovanjima škole, piše Index.

Podržavate li odluku škole?