majka preminula da bi spasila nerođeno dijete
Foto: Gemma Nuttall Cancer Fund/GoFundMe

Majka je preminula u 29. godini nakon petogodišnje borbe s rakom jajnika.

Jedna je majka ispraćena u grob kao heroj. Gemma Nuttall bolovala je od raka, a odbila je liječenje kemoterapijom kako bi spasila svoju nerođenu bebu, što je naposljetku i dovelo do njezine smrti.

Preminula je prošlu nedjelju u 29. godini života, nakon petogodišnje borbe s agresivnim rakom jajnika.

Gemmi su prvi puta dijagnosticirali rak dok je bila 16 tjedana trudna na pregledu ultrazvukom, a liječnici su joj preporučili da pobaci dijete kako bi ju mogli početi liječiti. Ona je to odbila i inzistirala je da ju se liječi nakon rođenja djeteta.

Nakon što se rodila njezina kći Penelope, Gemma je počela vrlo bolno putovanje.

PROČITAJTE: 4 rana simptoma raka jajnika koje svaka žena treba znati

Za priču ove hrabre majke čuli su holivudski glumci Kate Winslet i Leonardo DiCaprio koji su prikupili sredstva za njezinu imunoterapiju. Nakon početnog uspjeha, rak se vratio svom snagom a majka je prije mjesec dana premještena na kućnu njegu.

Kako navodi The Sun, Gemmina majka Helen Sproates potvrdila je smrt svoje kćeri na Facebooku.

„Sa potpuno slomljenim srcem mogu reći da je moja predivna ratnica rano jutros izgubila bitku za život. Ustrajali smo u borbi ali više nismo mogli. Ja sam jedna jako ponosna ali rastužena majka. Čvrsto spavaj Gemma. Moj svijet nikada neće biti isti“, napisala je.

„Gemma je bila svjetionik snage i borbu je vodila s nevjerojatnom snagom, draži i dostojanstvom“, rekla je Kate Winslet, čija se majka u isto vrijeme borila s istom bolesti. „Bila mi je privilegija što sam bila dio njezinog života kratko vrijeme i što sam pokušala pomoći. Moje je srce tužno s njezinom majkom Helen i kćeri Penelope. Izgubili su divnu majku i kći.

Pogreb će se održati 30. listopada. Umjesto cvijeća, obitelj je zamolila da ljudi doniraju za fondaciju Gemma Rose, koja nastoji pomoći drugim obiteljima koje se bore protiv ove smrtonosne bolesti.

IZVORFaithwire.com