Majka preminula od tuge 6 tjedana nakon kćerkine smrti

Majka Debbie George (57) preminula je od tuge samo šest tjedana nakon smrti Marianne (38), jedne od njezine dvije kćeri.

Majka šestero djece, Marianne Geroge umrla je 13. lipnja u teškoj depresiji i zbog fatalne kombinacije lijekova, a njezina smrt najviše je pogodila ionako mentalno slabu Debbie, piše Wales Online.

Iako je druga kćerka Marlene Moloney pokušala prethodnih tjedana voditi računa o majci, bol zbog gubitka Marianne bila je toliko jaka da je Debbie i sama digla ruke od života “otišavši na drugi svijet”, kako kaže Marlene.

Bile su predivne žene

– Bile su predivne žene, pune ljubavi i brige o potomstvu. Uživale smo Marianne i ja dok nas je mama podizala. Ipak, Marianne je nakon selidbe u Wales s djecom i partnerom Chrisom mentalno potpuno pala. Počela je piti šaku lijekova i povezanost s vlastitih šestero djece nije joj bilo dovoljno da pregura najteži period života. Gubitak Marianne uništio je majku. Nije se oporavila od šoka. Sjedila je tjednima sama u sobi, ne izlazeći van. Pred smrt mi je rekla da je bolje i da ne trebam brinuti previše više za nju jer zna da će se izvući. Mislim da me je time željela samo utješiti, dati mi lažnu nadu kako bih joj dala prostor da sebi presudi. Preminula je 7. rujna u kući – kaže kćerka Marlene.

VIDI OVO: Kako prihvatiti gubitak voljene osobe? Ovi savjeti će vam pomoći

Mnogobrojna djeca Mariannge George znaju šta se dogodilo. Hvala Bogu, većina od šestero još ni u školu nije krenula, pa ne shvaćaju samu šokantnost oba tragična događaja.

– Moje srce pati i plače, tijelo više ne osjećam od tolike tuge i očaja. Mogu zamisliti kako će se Mariannina djeca osjećati kad porastu. Izgubila sam dvije najbliže i najvrjednije osobe u životu u razmaku od nekoliko tjedana. Sestra mi je bila dežurni šaljivdžija u kući, uvijek je bila vedra i nasmijana. Sve dok se sa Chrisom nije odselila u Wales. Ne znam što se tamo događalo, ali to više nije bila ona. Koliko smo bile povezane govori i to da smo godinama stanovale jedna pored druge. Walesu se radovala zbog prirode i čistog zraka, svježeg početka. Majka je bila povezanija s Marianne nego sa mnom. Jednostavno su bile sličnije. Bojala sam se da se nakon sestrine smrti neće izvući – istakla je Marlene.

Njezin partner je na GoFundme stranici pokrenuo skupljanje financijskih sredstava za majčin pogreb kao i pomoć Marianninom partneru i djeci.

NAJNOVIJE!