NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMajka raspametila internet: Bitno je odgojiti dobro, a ne pametno dijete!

Majka raspametila internet: Bitno je odgojiti dobro, a ne pametno dijete!

Majka je svojom objavom o odgoju djece raspametila internet u kojoj je istaknula da je važnija dobrota od pameti.

Pod pritiskom smo da odgajamo pametnu djecu. Zaista. Zapravo, nedavno sam vozila kćer s druženja te sam čula oglas na radiju u kojem žena inzistira da što ranije započnem obrazovanje svoje kćeri, piše Faithit.

Ujedno, u reklami je rečeno da ako moja 18-mjesećna kćer ne započne obrazovanje na pravi način i dovoljno rano, onda će uvijek kaskati za vršnjacima.

U tom sam trenutku pogledala u retrovizor i vidjela moju kćer kako pokušava strpati cijelo svoje stopalo u usta. Pa, činilo se da sam već na krivom putu.

Moja kćer, koja sada ima dvije i pol godine, sa mnom je većinu dana. Budući da je potpuni ekstrovert te bih poludjela s njom u kući cijeli dan, mi smo često vani: posjećujemo prijatelje, idemo u zoološki i jedemo vani.

VIDI OVO: Odgojite zahvalno i skromno dijete: Bog treba biti na prvom mjestu!

Svaki dan jako puno pričamo jedna s drugom te se često uhvatim kako joj objašnjavam stvari iako znam da ih možda ne može shvatiti. No, nije ovo ono što mislite.

Ne pokušavam povećati njezin vokabular ili ju naučiti stvari koje su iznad njezinih godina kako bi bila odlična učenica u prestižnoj školi.

Želim odgojiti svoju kćer da bude dobra osoba u svijetu koji se ne čini takvim.

Želim da moja kćer bude svijetlo u svijetu nasilja.

Mi pričamo o tome da treba biti nježan i zahvaljujemo vlasniku parka čijeg smo psa smjele pomaziti.

Darujemo smiješak osobi koja je uzela našu narudžbu u restoranu u kojem se moja kćer jako voli igrati. Dok gledamo televiziju govorim joj kako je lijepo što postoje različite obitelji.

Razumijem važnost obrazovanja i dobrog učenja u odabiru fakulteta i karijere. Razumijem da zadaća ima svrhu. No kada moja kćer odraste, a moj suprug i ja sjedimo na njezinoj dodjeli diploma, ne želim se ponositi njome samo zbog te diplome…