NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMajka se spremala sahraniti svoje novorođenče teško 300 grama, ali Bog je...

Majka se spremala sahraniti svoje novorođenče teško 300 grama, ali Bog je imao nešto drugo u planu

Majka se se spremala sahraniti svoje novorođenče teško samo 300 grama. Dok je potpisivao rodni list, tata je imao osjećaj da ujedno potpisuje i osmrtnicu.

Eric i Tammy Koz najviše su od svega željeli dobiti bebu. No, započinjanje obitelji se pokazalo teškim jer je Tammy dijagnosticiran lupus koji je povećao šanse za pobačajem.

Kada je zatrudnjela ostala je optimistična. Međutim, liječnici su joj rekli da njena djevojčica ne raste brzinom kojom bi trebala. U 19. tjednu liječnici su rekli Tammy da bi ju mogli poroditi, iako nije bilo šanse da dijete preživi.

Rekli su da je najbolja opcija sačekati dok Tammy ne bude trudna 27 tjedana. Tada bi dijete imalo 5% šanse za preživljavanjem.

Tammy su položili u krevet da odmara, a svaki je drugi dan išla u bolnicu kako bi provjerila da li srce njene male djevojčice i dalje kuca. Svaki put kada je otišla, mogla je čuti dragocjen zvuk.

Ovako je Zoe izgledala 2016. godine
Ovako je Zoe izgledala 2016. godine

Liječnici su pripremali roditelje na nagore

Liječnici su nastavili pripremati Tammy za najgore. Čak i u slučaju da beba preživi, šanse da će nastaviti živjeti bile su male. Eric se osjećao, dok je potpisivao rodni list svoje male djevojčice, da joj ujedno potpisuje i osmrtnicu.

Mala se Zoe rodila sa 300 grama, no čudesno je rasla sve veća i veća. Zoe sada ima 19 godina te je kroz cijelo djetinjstvo bila sretna i živahna.

Gledajući ju sada, nikada ne biste mogli znati da je rođena tako malena i sa tako velikim rizikom. No, Tammy pokazuje Zoe njene fotografije kao bebe da bi ju podsjetila koliko je napredovala i koliko je snažna.