Majka upozorava roditelje nakon što je zamalo izgubila dijete zbog „poljupca smrti“
Foto: Facebook

Samo dva tjedna nakon što je donijela svog sina kući, Lucy Kendall je ponovno bila u bolnici boreći se za njegov život. I nije mogla vjerovati koji je razlog – herpes virus. Ova je majka postavila upozorenje na društvenim mrežama kako bi upozorila druge roditelje na ovu prijetnju novorođenim bebama.

Prva dva tjedna kada je Oliver bio kod kuće su bila predivna. No tada su Lucy i njezin partner, Jaz, primijetili zabrinjavajuću promjenu na njihovom malenom sinu.

„Prestao je piti mlijeko po noći te je dobio visoku temperaturu“, rekla je Lucy.

Najprije je Lucy pomislila da Oliveru ne odgovara nova vrsta mlijeka koju mu je davala. Jaz je otišao kupiti novo. No čak i kada se vratio s „provjerenom“ vrstom mlijeka za bebe, Oliver i dalje nije htio jesti.

Tada je majčinska intuicija počela djelovati:

„Uključio se moj majčinski instinkt te sam osjetila da je Oliver dehidrirao tako da sam ga odvela u bolnicu“ prisjeća se Lucy.

Hvala Bogu što su brzo djelovali.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1410664812370578&set=a.103482833088789&type=3

Novorođenče je zamalo preminulo zbog „poljupca smrti“

Kada su došli u bolnicu, Lucy i Jaz su doživjeli noćnu moru svakog roditelja dok su narednih 8 dana liječnici pokušavali shvatiti što nije u redu s njihovim sinom. Bilo je užasno gledati njihovog sina na raznim aparatima.

„Ja i Jaz smo bili u čekaonici i stalno smo plakali jer smo mislili da će Oliver umrijeti“, rekla je Lucy.

 Nakon tih mučnih 8 dana liječnici su postavili dijagnozu – herpes.

„Rečeno nam je da su sve to bili simptomi virusa poznatog kao „poljubac smrti“ – no prenosi se i samim dodirom“, Lucy je objasnila.

Liječnici su objasnili da je uzrok groznica kakva se javi na ustima.

„Liječnici su počeli objašnjavati da se taj virus može prenijeti ako osoba ima groznicu (herpes) i poljubi bebu ili ju dotakne rukama kojima je dirala tu groznicu“, rekla je Lucy.

Teško je pomisliti da nešto što je odraslima samo bolna smetnja može ubiti bebu.

Čak i sa dijagnozom, Oliver još nije bio izvan opasnosti. Proveo je 21 dan u bolnici te se snažno borio za svoj život i izdržavao razne procedure.

Kada su ga liječnici napokon pustili kući, dobio je antibiotika za 6 mjeseci te su ga roditelji morali dovoditi na pregleda kako bi bili sigurni da se virus nije proširio na mozak što može uzrokovati meningitis.

Majčino upozorenje

Sve je sada u redu i Oliver je kod kuće. No Lucy jako dobro zna koliko je njezina obitelj blagoslovljena. Ta je vrsta herpesa zaradila naziv „poljubac smrti“ jer je uzrokovala smrt mnoge djece.

„Mislimo da smo najsretniji roditelji na svijetu“, rekla je Lucy, „Sada želimo da ljudi budu svjesni načina na koji se prenosi ta bolest – a to nije samo poljupcem.“

Zbog toga su Lucy i Jaz željeli podijeliti svoju priču i upozoriti druge roditelje.

https://www.facebook.com/LucyKendall95/posts/1398283010275425

Liječnici su objasnili da su groznice najopasnije kada puknu. Ostanu zarazne dok potpuno je prođu. Dok su zarazne, odrasle osobe mogu vrlo lako prenijeti virus djeci i bebama. To se može dogoditi diranjem groznice pa onda diranjem bebe ili poljupcem.

Pripazite da vašoj djeci ne prilazi nitko s groznicom. Koliko god bilo teško ne poljubiti bebu, najsigurnije je da pričekate dok ne porastu da ih poljubite u usne.

Podijelite ovu priču s drugima kako bi proširili svijest o toj opasnoj bolesti.

IZVORGodupdates.com