Malo drugačija svadba: Zbog slijepe mladenke svi imali poveze na očima

Malo drugačija svadba: s povezima na očima svatovi “vidjeli” svadbu kao slijepa mlada Lucy Edwards.

Lucy (27) se krajem kolovoza udala se za svog dugogodišnjeg dečka Ollieja Cavu, no budući da je slijepa, engleski par smislio je nešto drugačije vjenčanje.

Slijepa na oba oka od 17. godine

Rijetka genetska bolest ostavila je Lucy potpuno slijepom u dobi od 17 godina. Njezini problemi počeli su kada je imala četiri godine. Liječnici su njezinim roditeljima rekli da će s vremenom potpuno izgubiti vid.

Uistinu je oslijepila na desno oko u 11. godini, a na lijevo u 17. godini. U to vrijeme ona i Ollie bili su u vezi. Lucy, koja je znala što znači živjeti sa slijepom osobom, htjela je prekinuti njihovu vezu i time ga osloboditi muka koje bi mu donosio život s njom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lucy Edwards #BlindNotBroken (@lucyedwardsofficial)

“Bila sam stvarno očajna kada sam razmišljala kako će moj život izgledati. A Ollie mi je rekao: ‘Lucy, neću te ostaviti. Znam da nećeš zauvijek biti tužna zbog svoje sljepoće. Zajedno ćemo proći kroz ovo.’ Tada sam znala da je on muškarac s kojim želim provesti život.”

Svatovi s povezima na očima

Nakon što su se zaručili na Tenerifima 2018., Lucy i Ollie ove su se godine vjenčali u Londonu. Kada je birala svoju vjenčanicu, Lucy je znala da želi haljinu koja je vrlo teksturirana kako bi je mogla “vidjeti” prstima.

Kada je planirala vjenčanje, Lucy se brinula kako će sve ispasti, jer vjenčanje je događaj na kojem se puno toga doživljava kroz pogled, od haljina do buketa i uređenja svadbene sale… “Srce me boljelo kada sam zamišljala kako će me svi gledati, ali ja to neću vidjeti.”

Razmišljajući o tome kako bi mogla pretvoriti vjenčanje u događaj koji bi svi mogli doživjeti na isti način, ona i Ollie došli su na ideju da bi na vjenčanju svi mogli imati povez na očima.

Svadbena dvorana bila je bogato ukrašena vrlo mirisnim cvijećem, a intenzitet mirisa pojačavao se od ulaza do oltara. Prostorija je ozvučena u različitim dijelovima, a ceremoniju je pratila harfistica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lucy Edwards #BlindNotBroken (@lucyedwardsofficial)

Kada je mlada došla mladoženji, koji nikad prije nije vidio njezinu haljinu, on ju je dodirnuo s povezom na očima i zaplakao. Lucy pripovijeda:

“Ollie je zapravo pao na koljena jer su ga obuzele emocije kada je osjetio moju haljinu, koliko je lijepa i kako sam se lijepo osjećala u njoj. Nakon obreda mi je rekao: ‘Nisam je trebao ni očima vidjeti. Nisam imao potrebu skinuti povez s očiju jer sam osjetio koliko je lijepa tvoja haljina.’”

Svi su gosti plakali dok su osjećali slušali Lucyne i Olliejeve zavjete ljubavi za oltarom. Svi su na nekoliko trenutaka ušli u mladenkine cipele i pogledali njezinim očima, a to su oči duše.

NAJNOVIJE!