Manekenka ”Victoria’s Secreta” se okrenula Bogu: Gospodin je otvorio oči mog srca!

Kylie Bisutti je kao djevojčica sanjala o karijeri manekenke koji se ubrzo ostvario. S 19 godina je posla ”anđelom Victoria’s Secreta”, no ništa joj nije moglo donijeti unutarnji mir. Kada se okrenula Bogu, On joj je otvorio oči!

Mnogi se pitaju zašto se prekrasna Kylie prestala baviti manekenstvom. Naime, pred ovom je ljepoticom bila karijera supermodela o kojoj sanjaju mnoge djevojke. S devetnaest godina postala je „anđelom Victoria-s Secreta“; bila je veoma uspješna te je zarađivala goleme svote novca. Međutim, prekinula je s tim poslom i prestala ljepotu ‘mjeriti’ prema zahtjevima mode. Okrenula se Bogu, koji joj je pokazao što znači biti uistinu lijepa.

PROČITAJTE: Svjetski poznata manekenka odbacila glamur i slavu svijeta u zamjenu za Krista

Kylie u brojnim intervjuima objašnjava zašto je odustala od manekenstva a u svojoj knjizi Ja nisam anđeo (I am no Angel) progovara o uvjetima koje je pred nju stavljala modna industrija, i o onome što je pred nju stavio Bog.

Kylie Bisutti je već kao dvogodišnjakinja sanjala o karijeri supermodela; imala je neuobičajeno duge noge pa su je svi uvjeravali da bi trebala postati manekenka. Školski „prijatelji“ su joj, naprotiv, govorili da je premršava, anoreksična i bulimična i od njih je doživjela odbacivanje, porugu i prijezir te se nikada nije osjećala prihvaćenom, lijepom i privlačnom. Mislila je da će se to promijeniti ako postane supermodel; da će tako svima pokazati koliko vrijedi. Manekenstvom se počela baviti već kao četrnaestogodišnjakinja:

„Oduvijek sam se htjela time baviti a glavni mi je motiv bio slava i novac koji s njom dolazi. Ta je industrija kao stvorena za samodostatnu djevojku koja želi privući pažnju“.

Jednoga ljeta školska ju je prijateljica pozvala na zabavu crkvene zajednice. Kylie je tada imala petnaest godina. Na toj je zabavi prvi puta susrela Boga, krstila se te počela čitati Bibliju i odlaziti na sastanke male molitvene grupe. Iako je Bog ušao u njezin život, odlučila se preseliti u New York kako bi postala supermodel; htjela je sreću pronaći u svjetovnim stvarima i uživala je privlačeći pažnju i poglede drugih:

„Susrela sam Gospodina, ali nisam produbljivala odnos s Njim. Nisam redovito odlazila u crkvu ni čitala Božju riječ. U tom sam razdoblju života skrenula s pravoga puta“.

PROČITAJTE: ISPOVIJEST POZNATE MANEKENKE: Istinska unutarnja ljepota počinje s Bogom u središtu našeg života

Kad je stupila u ‘svijet mode’, spremno se pridržavala iscrpljujućih dijetâ i vježbanja, nemoralno se oblačila kako bi privlačila pažnju… Njezin joj je menadžer ugovarao snimanja s raznim agencijama, ali ona nikada nije dobivala poslove koje je željela. Kad je svoga menadžera upitala zašto, on joj je odgovorio: „Zato što si debela krava“; suprotno tome, njezina je obitelj smatrala da je anoreksična.

MISLILA JE DA ĆE SE, KADA POSTANE MODEL VICTORIA SECRETA, NAPOKON OSJEĆATI LIJEPOM, PRIHVAĆENOM, POTPUNOM…

Kylie je, zbog neprestanih prigovaranja da je predebela, neko vrijeme jela samo lubenicu i ananas. Tada je počela dobivati ponude. S devetnaest godina udala se za Mikea Bisuttija koji, kada su se upoznali, nije ništa znao o modnoj industriji. On ju je podržavao, molio za nju i pružao joj bezuvjetnu ljubav.

Motivirana slavom, uspjehom i silnom pažnjom koju dobivaju poznate manekenke, nastavila je graditi svoju karijeru. Prijavila se na audiciju modne kuće Victoria Secret i postala njihovim ‘anđelom’ – mislila je da će se, kada postane njihov model, napokon osjećati lijepom, prihvaćenom, potpunom…  Međutim, te noći kada je pobijedila, Kylie se osjećala nesigurno kao nikada u životu…

Nakon proglašenja, Kylie je sa suprugom otišla na zabavu koju je Victoria Secret organizirala kako bi proslavila njezinu pobjedu. Tom je prigodom puštena snimka na kojoj je proglašena „anđelom“ a odmah potom u klubu se pojavilo nekoliko golih plesača. Zabava se ubrzo pretvorila u razvrat. Šokirani, Kylie i njen suprug odlučili su otići:

„Znam da nije bio sretan kad je vidio koliko me muškaraca gleda onako kako bi me samo on, moj suprug, trebao gledati. On je ustrajno molio za mene, iako ga je to boljelo“.

„PRESTAT ĆU JESTI KAKO BIH MOGLA IZGLEDATI KAO TI…“

Nakon golemog uspjeha koji je postigla kao ‘anđeo’, Kylie je počela dobivati sve više ponuda te je bila sve poznatija. Ali Gospodin je polako mijenjao njezino srce i njezine želje. Kylie kaže da joj je spoznaja kakav primjer pruža mladim nesigurnim djevojkama slomila srce:

„Dok sam se jednom šminkala pred ogledalom, moja me osmogodišnja nećakinja zamišljeno gledala. Pitala sam ju što se dogodilo, a ona je odgovorila: ‘Prestat ću jesti kako bih mogla izgledati kao ti’. Ta mi je rečenica slomila srce; ne želim da djevojke zbog mene misle kako se moraju izgladnjivati da bi bile lijepe“.

„Gospodin je milosrdno otvorio oči moga srca – shvatila sam da Mu svojim tijelom ne iskazujem poštovanje te da mladim ženama ne dajem ispravan primjer. Pokazao mi je da reklamirajući donje rublje ne poštujem svoga supruga, jer me tada drugi muškarci mogu gledati onako kako bi me trebao gledati samo moj suprug.“

Kylie je tada prestala snimati reklame za donje rublje jer shvatila kako ne želi da ju doživljavaju kao seks-simbol; postala je svjesna da svojim poslom dovodi muškarce u iskušenje.

Pročitajte cijeli članak