Mark Zuckerberg više nije ateist: ‘Postao sam bliži vjeri’

Direktor Facebooka Mark Zuckerberg tvrdi kako je posljednjih nekoliko godina postao religiozniji zbog toga što je postao otac i izazova s kojima se suočavala tvrtka na čijem je čelu.

Odgovarajući na pitanja tijekom konferencije u američkoj saveznoj državi Utah 35-godišnji direktor progovorio je otvoreno o svom judaizmu kao rijetko kad prije.

Kad su ga pitali o mentorima Zuckerberg je skliznuo u teme vezane uz religiju. ‘Postao sam bliži vjeri. Zadnjih nekoliko godina učinile su me poniznijim. Utješno je znati i imati povjerenja kako postoji nešto veće od nas… Zato imam toliko povjerenja u demokraciju općenito, zašto mi je važno ljudima dati priliku za izražavanje’, rekao je, dodavši kako nije mislio reći kako mu je Svevišnji bio mentor.

VIDI OVO: Nakon napuštanja ateizma, Zuckerberg otkrio molitvu koju pjeva svojoj kćerki svake noći prije spavanja!

Na približavanje vjeri potakli su ga problemi Facebooka i rođenje njegove dvije kćeri, danas starih četiri i dvije godine.

Zuckerberg je odrastao u židovskom okruženju u Dobs Ferryju u New Yorku. Vrlo rijetko javno govori o svojem vjerskom opredjeljenju.

U odgovoru na svoju objavu na Facebooku 2016. godine naveo je kako se nakon razdoblja preispitivanja više ne smatra ateistom. ‘Odgojen sam kao Židov. Prošao sam fazu kada sam dovodio vjeru u pitanje, ali sad smatram kako je religiija vrlo važna’, naveo je.

NAJNOVIJE!