Medicinska sestra je čvrsto zagrlila i tješila preplašenog dječaka

Preplašeni i usamljeni dječak se probudio nakon operacije, a medicinska sestra ga je čvrsto zagrlila i tješila. 

Medicinski zahvati su zastrašujuće stvari za svakoga, pogotovo za maleno dijete. Postoji strah od nepoznatog, a bolnice nisu uvijek najsrdačnija mjesta.

No UPMC Susquehanna Health u Williamsportu, Pennsylvania nije bilo kakva bolnica. Jedna od sestara ondje je to dokazala kada je obitelji uljepšala dan time što je pokazala ljubaznost i suosjećanje za uplašenog, malenog dječaka.

Petogodišnji Slade Thompson nedavno je imao dvije operacije. Layla Thompson, Sladeova majka rekla je za Liftable da su bili kod više liječnika ne bi li ustanovili što je učinilo da Slade hoda na prstima.

Nakon mnoštva testova i nakon dijagnoze kao osobe koja hoda na prstima Slade je početkom ove godine bio na operaciji kojom su liječnici pokušali riješiti njegovo stanje. Dva mjeseca je trebao biti u kolicima.

„Cijelu ovu godinu prošao je puno toga“, Thompson je izjavila za WNEP-TV.

„Bili smo u dječjoj bolnici“, nastavila je, „i bili smo nervozni kada smo otišli u običnu bolnicu da obave postupak“.

Druga operacija uključivala je proceduru koja je uključivala spaljivanje tonzile, adenoide i obje strane nosa. Nakon što je operacija završila i kada je Slade izašao iz anestezije sve što je trebao bilo je malo ljubavi.

„Djeca obično ne izlaze sretna iz anestezije“, izjavila je Annie Hager, Sladeova medicinska sestra za WNEP-TV. Dječak je plakao i samo je želio svoju mamu.

No Thompson je trebala čekati  dok sestra ne provjeri Sladeovo vitalno stanje. S obzirom na to da nije mogla utješiti svog sina Hager je uskočila i spasila dan.

„Kada sam mu rekla da mama ne može biti tu pitao me je želim li ga zagrliti na što sam odgovorila da želim“, objasnila je Hager.

View this post on Instagram

I dont post things very often but this little guy touched my heart, and his mama's beautiful kind words and actions have brought tears to my eyes twice now! A few weeks ago Mr. Slade came out of surgery to the recovery room and was my first patient of the day. Let me tell ya, this little man was by far the bravest 5yr old I have ever met! Most kids scream their way out of anesthesia (to no fault of their own, it's a pretty normal response to all the stuff we give them) but Slade, although crying at times, was calm and sweet, but obviously scared and in some pain. All he wanted was his mommy who wasnt immediately available. He asked me if I would snuggle him and take care of him. I jumped right in that bed and snuggled up that little guy so fast! His small sweet request made my heart so full!!! His momma took this picture of us the day of surgery, and surprised me at work with these beautiful flowers and another BIG hug from my bestest little friend today! Layla Thompson I thank God everyday for people like you and your precious little man! I feel so blessed to have met you all that day and truly feel I've made some wonderful friends through it. This right here is why I LOVE my job. It is why I go to work everyday. Its moments like this that make it all worth it ❤❤❤❤

A post shared by Annie Hager (@anniehager44) on

Kada su Thompson i njezin zaručnik stigli i vidjeli Sladea kako je zbrinut oboje su bili preplavljeni emocijama.

Dječakova majka fotografirala je fotografiju nježnog trenutka koja je originalno bila namijenjena samo za Sladeov spomenar, ali ju je objavila na internetu nakon čega se fotografija brzo proširila.

„Sestrama je briga za pacijente jedna stvar, no briga oko toga da su pacijenti mirni i zbrinuti je podjednako važno“ UPMC je napisao na Facebooku. „Sestre poput Annie, koje pokazuju istinito suosjećanje, su one koje čine naše pacijente sretnima“.

„Želite da se netko ophodi prema vašem djetetu onako kako biste se vi ophodili prema njima“ rekla je Thompson za WNEP-TV. Ona i Slade vratili su se u UPMC s poklonom i zagrljajem zahvalnosti zbog posebne sestre.

„Ovaj mali dječak dotaknuo mi je srce, dok su majčine prekrasne, ljubazne riječi i djela dvaput dosad izmamile suze“, podijelila je Hager na Instagramu. „Ovo je razlog zbog kojeg VOLIM svoj posao“.

Thompson je isto tako izjavila kako smatra da je djeci bolje kada znaju o procedurama kroz koje će proći te čvrsto ohrabruje roditelje neka objasne sve svojoj djeci koristeći bilo koji od dostupnih resursa.

„Roditelji mogu biti mirniji, djeca mogu biti mirnija, sve teče glatko“, rekla je.

When Slade Thompson of Renovo woke up from tonsil surgery, all he wanted was to be snuggled and cared for. Not thinking…

Gepostet von UPMC Susquehanna am Dienstag, 7. Mai 2019

„Želim potaknuti roditelje neka se povjere drugim roditeljima koji su imali slične situacije, ali isto tako neka zapamte da loša iskustva kod jedne osoe ne znače da će ih imati svi“, upozorila je. „Slučaj svake osobe je drugačiji“.

Thompson je isto tako spomenula da je Hager odradila ”dodatnu milju” onda kada je trebala imati slobodan dan. Pozvali su je u bolnicu jer im je ponestalo osoblja i to je učinilo razliku za malenog dječaka koji sada ”gospođicu Annie” smatra najboljim prijateljem.

Kada bi barem sve sestre bile kao Hager! Ona je pravi primjer ljubaznosti i suosjećanja. Jeste li ikada imali slična iskustva sa liječnicima i medicinskim sestrama u svojoj lokalnoj zajednici?