Mislili su da imaju savršenu djevojčicu, no ubrzo im se preokrenuo svijet

Kada su roditelji Debra i Eric dobili svoju djevojčicu, Sophie, mislili su da je sve savršeno. No, 11 mjeseci kasnije, primili su poziv koji im je preokrenuo cijeli svijet.

Sophie je imala problema s napredovanjem sukladno njezinim godinama te su joj liječnici dijagnosticirali mišićnu distrofiju koja pogađa jednog u 100 000 Amerikanaca.

Njezino stanje uzrokuje slabost u ramenima, gornjim rukama i listovima kao i ukočenost zglobova te tako određuje veći dio Sophiinog života. Svaki dan uključuje 20 sati brige o njoj, s noćnim i dnevnim smjenama, kao i mnoštvo lijekova i terapija.

VIDI OVO: ČUDO U CRKVI: Bog iscijelio ženu od cerebralne paralize

No unatoč tome, Sophie nije dopustila da joj njezina bolest stane na put ili da promijeni njezin pogled na život. Ova 13-godišnjakinja slika, igra video igre, radi na kompjuteru te čak vodi svoje vršnjake kao potpredsjednica razreda.

„Ne znam kako je prihvatila svoj teret u životu“, rekla je njezina majka, „Čekamo da se naljuti. No, ona uopće nije ljuta“.

Sada, s 8-godišnjim sinom i tinejdžerskom kćeri, Debra dijeli priču svoje obitelji sa svijetom: „Osjećam kao da nas je nešto uvuklo, dok smo se opirali i vrištali, u ovu situaciju… No, možda smo ovdje kako bi osvijestili ljude i pokazali da postoje različite obitelji i ljudi. Možemo biti ‘normalna’ obitelj i s ovim“.