Misterij sotonskog prijestolja u Pergamu (Otkrivenje 2,12-13)

Prorok Daniel je oko 537. godine prije Krista prorokovao o stravičnom događaju koji će zadesiti židovski narod (Daniel 11,31), a koji se i dogodio nekih 370. godina kasnije sto je sve i zapisano detaljnije u Prvoj knjizi o Makabejcima. (1. Makabajejcima 1,41-64)

Tu čitamo da je 167. godine prije Krista vladar Seleukidskog Carstva Antioh Epifan, uzišao sa silnom vojskom u Jeruzalem, poklao židovski narod i bez imalo respekta razbojnički usao u Hram Božji, te oplijenio sve što je tamo mogao naći. Zatim, ne samo da je prisilio ostatak Židova na poganske običaje već je i židovski Hram predao Bogu Zeusu postavivši kip Zeusa u Hram Božji Svetinju nad svetinjama da sjedi kao Bog! (2 Makabejcima 6,2). Vidi (http://s431.photobucket.com/…/greek-mythology-zeus-temple.j…)

Taj grčki Bog ZEUS jeste zapravo rimski Bog Jupiter iza kojih imena se krije sam Sotona jer je On tijekom povijesti za sebe koristio mnoga razna imena!

Postavljanje Boga Zeusa u Božji Hram je značilo bogohulstvo i oskvrnjenje svetišta sto je točna potvrda demonske aktivnosti koju je osmislio sam Sotona. Stari spisi uz knjige Makabejcima označavaju vrijeme okupacije Antioha Epifana od 167. do 164. godine prije Krista kao ”VELIKI PROGON ŽIDOVA”.

Vjerojatno istovremeno a za vrijeme vladavine kralja Eumenes II (197. pr.Kr.–158. pr.Kr.) u drevnom gradu Pergamu (današnji Bergama) se izgrađuje gigantička monumentalna građevina na slavu Boga ZEUSA tzv. ”Pergamski Oltar ili Žrtvenik Boga ZEUSA” kojeg prepoznajemo kao ”PRIJESTOLJE SOTONE.” Vidi (https://www.flickr.com/p…/archaeology_illustrated/6894284813)

To znamo jer nam Isus otkriva u Otkrivenju preko Ivana da je sjedište tj. PRIJESTOLJE SOTONE bio u mjestu Pergamu, a koji se nalazi u Turskoj.

”I anđelu Crkve u Pergamu napiši: “Ovo govori Onaj u koga je mač dvosjekli, oštar: Znam gdje prebivaš – ondje gdje je Sotonino prijestolje…” (Otkrivenje 2,12-13). Isus je naravno mislio na upravo taj OLTAR BOGA ZEUSA kao Tron Sotone kojeg je sam Sotona želio sagraditi da bi vladao svijetom!

Nakon mnogo godina,(po sotonskom planu) točnije 187-8 godine njemački je inženjer Carl Humann pronašao u Pergamu ostatke te velike antičke gradjevine te započeo službena arheoloska iskapanja koja su trajala čak 8 godina. Nakon pregovora i dopuštenja turskih vlasti svi pronađeni fragmenti tog arheološkog iskopavanja prebacuju se u Berlin te postaju vlasništvo Berlinskog muzeja u Njemačkoj. Godine 1889. završava se gradnja tj. rekonstrukcija drevnog Zeuskog (sotonskog) Pergamskog oltara a (zanimljivo) te iste godine židovskog mjeseca Nissana (tocnije 19. Nissana ili 20. travnja ) rođen je Adolf Hitler. (Također je zanimljivo je da je istog dana (19. Nisan) i Egipatski faraon odlučio uništiti sav židovski narod).

Njemačka sada postaje država u čijem se glavnom gradu (Berlinu) nalazi Sotonsko prijestolje iz koje se počelo malo po malo otkrivati zlo. Tako se početkom 1900. godine u Njemačkoj sve vise pojavljuje i rađa Antisemitizam tj. neprijateljski stav prema Židovima .

Godine 1914. Njemacka ulazi i u Prvi svjetski rat. Posljedice rata bile su, između ostalih, i više od 40 milijuna žrtava, uključujući približno 20 milijuna mrtvih vojnika i civila zbog čega je to jedan od najsmrtonosnijih sukoba u modernoj ljudskoj povijesti. Nakon Prvog svjetskog rata (1918.), počeo je novi antisemitski ciklus te za ratni neuspjeh Njemačke proglašavaju Židove kao glavne krivce.

Godine 1930. se novo rekonstruirani ”Pergamski (sotonski) tron”u Pergamskom muzeju u Berlinu po prvi puta otvara za javnost.

Iste godine Nacisticka partija u Njemačkoj biva sve jača i brojnija te postaje druga najvća partija u Njemačkoj. Uz pomoć sotone, godine 1933 Hitler postaje kancelar Njemačke, a godinu dana kasnije počinje transformacija Njemačke u totalnu diktaturu. Sada se i ”Pergamski Sotonski oltar” i ”sotonski poslanik” Adolf Hitler nalaze u istom gradu BERLINU. Zaslugom Hitlera u Njemačkoj se jos više raspiruje i raste nacionalizm, antisemitizam i antikomunizam.

Poznati židovski pisac i pastor iz New York-a Rabi Jonathan Cahn u jednoj TV emisiji objašnjava kako je Hitlerov arhitekt Albert Speer vidjevši u Berlinskom muzeju taj ”Pergamski Oltar” bio osoba koja je na Hitlerov zahtjev izgradio kopiju ”Pergamskog sotonskog oltara” u Nurnbergu (poznat kao Zeppelinfeld, Nurenberg) a kao platformu tj. “Prijestolje” sa kojeg ce se Adolf Hitler obraćati njemačkom narodu. Sve predstavlja kao oglašavanje samoga sotone (kroz čovjeka Adolfa Hitlera) koji se obraća Njemačkoj naciji sa svog sotonskog prijestolja tj. Oltara!

Riječ ”OLTAR” zapravo podrazumijeva da se na tom mjestu prinosi krv žrtava Bogu (u ovom slučaju Sotoni.) Posto je drevni ”Pergamski Sotonski oltar Boga Zeusa” iz Pergama uključivao žrtve paljenice tako se u Nurnbergu rodila ideja o potpunom istrebljenju Židova u Holokaustu.

Nevjerojatna je činjenica da grcka riječ za ”holokaust” označava žrtvu paljenicu, pri kojoj se spaljuje cijela žrtva. Grcki ”HOLOS” (paliti) a ”KAUSTOS”(potpuno spaliti) daje riječ ”HOLOKAUST”. To je bio OLTAR SOTONE ili OLTAR HOLOKAUSTA na kojem će se tijekom II. Svjetskog rata žrtvovati Božji narod.

Očigledno je da su i Antioh Epifan (167.-164.) (1 Makabejcima 1,10-63) i Hitler (1939-1945) imali ne samo iste namjere, već i potpuno isti plan, način i princip za ISTREBLJENJE Božjeg naroda. Sve je naravno bilo pod nadahnućem i vodstvom stare zmije prevaranta – Sotone, koji je u Holokaustu uspio ubiti i spaliti 6 milijuna Židova, a tijekom Drugog svjetskog rata oko 60 milijuna ljudi! Njemačka ponovno gubi rat, a suočivši se s porazom i sam Adolf Hitler izvršava samoubojstvo dana 30. travnja 1945. sarkastično na sotonski praznik ”Valborg” (Dan vještica) te naredio da mu se tijelo poslije samoubojstva spali što slikovito predstavlja da je Hitler uz 6 milijuna Židova i sam postao zadnja ”žrtva paljenica” sotone!

Zanimljiva je činjenica da je Obamina pozornica tijekom demokratske konvencije u Denveru 2008. godine dizajnirana po uzoru na Pergamski oltar! Vidi (http://www.sumerianalien.com/Zeus/)

Rekonstrukcija monumenta tog sotonskog prijestolja ili Pergamskog (Zeusovog) žrtvenika se i dan danas nalazi u muzeju Pergama (Pergamonmuseum) u Berlinu kojeg i dalje javnost moze posjetiti! Vidi (https://en.wikipedia.org/wiki/Pergamon_Altar)

Autor: Johnny Darko Zverzina

NAJNOVIJE!