Mlada knjižničarka podijelila priču o tome kako je slučajno spasila život jednom čovjeku

Wren je knjižničarka u Australiji. Prije nekoliko godina je slučajno spasila život jednom čovjeku.

Dani joj se sastoje od rada s knjigama. Nakon posla odlazi kući gdje je čekaju muž i dva slatka psa. Ali njezin posao je puno više od pukog sjedenja.

Wren je nedavno podijelila vrlo potresnu objavu na TikToku o tome kako je jednostavna knjižničarka uspjela spriječiti samoubojstvo. Incident se dogodio 2021., ali sadrži poruku koju još uvijek treba emitirati.

Poziv koji je spasio život

Dio njezina posla kao knjižničarke je da odgovara na telefonske zahtjeve za informacijama. Kada je Wren podigla slušalicu tog dana 2021., očekivala je normalan poziv. Tema poziva bila je knjiga o samoubojstvu. Wren je dala nekoliko prijedloga budući da knjižnica nije imala knjigu, ali je nepoznati pozivatelj spustio slušalicu.

Poziv joj se uvukao pod kožu jer je samo nekoliko godina ranije izgubila šogora zbog samoubojstva. Wren je odlučila provjeriti ID pozivatelja i nazvati čovjeka natrag. Malo je popričala s tim čovjekom. Mudro je spomenula broj Lifelinea kako bi on “mogao dobiti prijedloge” kako doći do knjige koju je tražio. To je bilo to, a knjižničarka nije imala pojma da je tog dana spriječila samoubojstvo. Ali priča tu nije završila ni za Wren ni za čovjeka na telefonu.

Mjesec dana nakon telefonske interakcije, čovjek je posjetio knjižnicu kako bi zahvalio Wren na brizi i što ga je ponovno nazvala. Njezin jednostavan čin dao mu je do znanja da je nekome stalo do njega.

Kad je posjetio Wren, muškarac joj je rekao da se prijavio u bolničku ustanovu za mentalno zdravlje za pomoć. Njezin telefonski poziv bio je jedina stvar koja ga je uvjerila da ne prekine život. Wren je tog jutra otišla na posao misleći da će to biti običan dan. Umjesto toga, bio je to dan kada je knjižničarka spriječila samoubojstvo.

Iako je njezina obitelj izgubila vrijednog člana, čovjek kojemu je pomogla može gledati vlastitu kćer kako odrasta. Briga o bližnjemu je tako jednostavna stvar. Ako poznajete nekoga tko možda razmišlja o samoubojstvu, pokažite mu da vam je stalo.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare