Mladi ujak herojski spasio nećakinju iz požara: ”Učinio bih to ponovno!”

20-godišnji ujak Derrick Byrd se sada oporavlja u bolnici od teških opeklina, ali kaže da bi opet utrčao u zapaljenu kuću ako je to značilo da će spasiti svoju 8-godišnju nećakinju Mercedes.

Byrd, koji je zadobio opekline drugog i trećeg stupnja te mu gaza prekriva lice, leđa i ruke, rekao je da bi opet spasio Mercedes čak i ako bi „još gore izgorio ili preminuo“.

„Iako sam ozlijeđen, nije me briga“, rekao je, „Radije bih ja gorio nego da se to njoj dogodi. Ona je mlada, ona još ima mnogo toga pred sobom. Divno je dijete“.

Kada je požar buknuo, Byrd je odmah skočio u akciju. Trčeći niz stepenice uspio je uhvatiti svoja dva nećaka, Roryja i Juniora. No, Mercedes se bojala skočiti s krova, prenosi CBN News.

Kada je njezina majka pala s krova, Mercedes se uplašila te je pobjegla natrag u kuću koja je tada gorila.

„Vrištala je moje ime te nisam planirao samo sjediti“, prisjeća se Byrd, „Nisam htio dopustiti da moja nećakinja umre. Potrčao sam stepenicama kroz vatru. Mogao sam osjetiti kako me obavija“.

„Uzeo sam ju te sam skinuo svoju košulju kako bi joj umotao lice da ne udiše dim“, rekao je, „Iznio sam je koliko sam brzo mogao“.

Nakon što je vatra ugašena, obitelj je prenesena u bolnicu gdje se sada Byrd oporavlja.

Byrda sada nazivaju herojem.

„Nisam baš heroj“; rekao je, „Mogu samo reći da mi je jako stalo do moje nećakinje i mojih nećaka. Nisam mogao dopustiti da stradaju. Ponovno bih sve to učinio. Zaista bih. Nije me briga. Ponovno bih utrčao u vatru čak i ako bih još više stradao ili preminuo“.

Za sada nije jasno kako je vatra započela, ali se smatra da je krenula od drugog kata.

NAJNOVIJE!