Mladić je nestao prije 17 godina, a misterij je sasvim slučajno riješen

Barry Coughlan (23), mladić iz Irske nestao je prije 17 godina, 1. svibnja 2004. godine kada se vraćao iz lokalnog bara u Crosshavenu.

Unatoč potrazi policije, 17 godina nije bilo ni traga, ni glasa o njemu, a obitelj je izgubila svaku nadu da će ga itko više ikada pronaći.

No, u lipnju ove godine, kod pristaništa Hugh Coveney u okrugu Cork, pronađeni su ostaci Barryja u potopljenom automobilu na dnu mora.

Mladić je inače bio ribar, a nakon ispitivanja i analize DNA testova, utvrđeno je da ostaci pripadaju mladiću koji je nestao 2004. godine.

– DNA analiza pokazala je da su ostaci identificirani kao gospodin Barry Coughlan, čiji nestanak je prijavljen 1. svibnja 2004. Sa sigurnošću tvrdimo da je riječ o njemu – naveli su iz Nacionalne policijske službe Republike Irske, prenosi Irish Mirror.

Obitelj ga je godinama tražila

Obitelj je godinama čekala rezultate istrage i konstantno bila u kontaktu s medijima kako slučaj ne bi bio zaboravljen.

Njegovi najbliži tvrde da se njegov nestanak ne uklapa u njegovu osobnost, jer je oduvijek bio miran i povučen mladić, nije pravio nikakve incidente.

VIDI OVO: Je li samoubojstvo neoprostivi grijeh?

Do otkrića je došlo sasvim slučajno, kada su ronioci garde tragajući za nekim drugim slučajem uočili vozilo na dnu mora.

Krov automobila je bio nataložen blatom, a kada su provjerili unutrašnjost, zatekli su posmrtne ostatke za koje je utvrđeno da pripadaju Barryju.

Uzroci smrti nisu poznati

O uzrocima smrti se i dalje ne zna, ali prema načinu i mjestu na kojem je pronađen, sumnja se da je automobilom sletio u more i da nema indicija o ubistvu, već je jedina nepoznanica da je slučajno izgubio kontrolu nad vozilom ili je imao namjeru izvršiti samoubojstvo.

Na pogrebu mladića porodica se zahvalila svima koji su u prethodnih 17 godina sudjelovali u potrazi za njihovim sinom i bratom.

Također su zatražili da se umjesto donošenja cvijeća na njegov grob, novac doniraju u financiranje usluga za pretraživanje nestalih osoba.