Mladić šetajući izgubio 29 kilograma za nekoliko mjeseci, bez ikakvih dijeta

Da se smršavi – mora se gibati!

Ovo je istinita priča mladića koji je bez ikakvih dijete smršavio 29 kilograma za nekoliko mjeseci. Njegova jedina aktivnost je bila svakodnevna šetnja.

Danas tvrdi da nema boljeg načina da se izgubi na težini – nego da se u svakodnevni život uključi obavezna šetnja! Na prvi pogled, ovaj savjet izgleda banalno i nije baš jasno zašto se toliko pozornosti pridaje običnom hodanju.

U 20-oj godino ovaj momak je težio skoro 100 kilograma pri visini 173 cm. Njegova težina je, nakon nekoliko mjeseci redovnog hodanja – manja za 29 kilograma! Naravno, pri tome je pazio na uravnoteženu prehranu, nije se prejedao, ali nije ni držao dijetu.

Ovim tempom nećete ni primijetiti kako će kilogrami sami nestajati.

PROČITAJTE: Znate li kako šetnja u prirodi utječe na vaš mozak?

Da bismo razumjeli zašto je hodanje toliko učinkovito u sagorijevanju masnoća, treba shvatiti nekoliko činjenica:

1. Masnoća se može ukloniti samo uz pomoć fizičke aktivnosti. 90% masti sagorijeva, uz prisustvo kisika, u mišićima. Stoga, od svemogućih dijeta i konzumiranja diuretika, koristi je vrlo malo. Da se smršavi – mora se gibati!

2. Hodanje je učinkovitije u ovome od drugih vrsta sportskih aktivnosti, jer ono postupno oslobađa organizam od masnoća. Ovdje, zapamtite, govorimo samo o mršavljenju, ne o fleksibilnosti i bildanju mišića gdje ćete samo s hodanjem malo postići. Kod aktivnog sportskog opterećenja, ugljikohidrati sagorijevaju u većoj mjeri. Težim vidovima sporta, bez adekvatne sportske prehrane, najvjerojatnije tjerate sebe na glad i umor, nego na izgaranje masnoća.

3. Kada hodate, u krv se luče hormoni, koje izazivaju osjećaj sitosti. Osim toga, iz razložene masnoće oslobađa se dodatna energija – i vama je već potrebno manje hrane, naročito slatke, koja se najviše pretvara u masnoću.

4. Kod konstantnog smanjenog opterećenja, kao što je hodanje, dovodite organizam u stanje izgaranja masnoće i vaše tijelo će se opraštati od suvišnih kilograma.

5. Pretili ljudi često ozlijede koljena ili druge dijelove tijela kada se počnu bavititenisom ili trčanjem, na primjer. Jer na njih pada ogroman teret.

6. Da biste se bavili hodanjem, nije potrebno imati člansku iskaznicu za teretanu, ili nositi sportsku opremu. Nitko neće obraćati na vas pozornost ako niste baš u idealnoj formi.

*Savjet plus: Posebno je učinkovito hodanje ili blago trčanje ujutro, na prazan želudac jer direktno topi pohranjenu mast, a ne upravo pojedeni doručak!

PROČITAJTE: 10 stvari koje svakodnevno hodanje čini vašem tijelu