Mladić je učinio nešto posebno za svoju baku, a trajalo je sedam godina

Mladić iz Ohia odlučio je učiniti nešto posebno za svoju staru baku. Oduševit ćete se njegovom idejom.

Baka i unuk iz Duncan Fallsa, Ohio (SAD) odlučili su se na avanturu koja je trajala sedam godina.

Unuk i baka zajedno putuju

Brad i Joy Ryan odlučili su posjetiti sve nacionalne parkove u Sjedinjenim Državama nakon što je Brad, u svojim 30-ima, rekao svojoj 85-godišnjoj baki za Appalachian Trail:

“Bilo mi je krivo što moja baka nije mogla doživjeti moje priče dok ih je slušala. Znajući da nikada nije vidjela pustinju, planine, ocean i ova nevjerojatna divlja mjesta na Zemlji, osjetio sam da joj želim podariti te uspomene”, rekao je Brad.

Stoga je odlučio predložiti baki da obilaze nacionalne parkove i uživaju u prirodi. No, brinule su ga njezine godine.

Unuk i baka
Snimka zaslona: Facebook/Grandma Joy’s Road Trip

“Bila je to moja pogrešna predodžba o tome što njezine godine zapravo znače, i što je još važnije, što bi joj njezin duh dopuštao”, rekao je unuk.

Posebna veza između bake i unuka

Za baku Joy ideja o divljem kampiranju u 80-im godinama nije bila nimalo obeshrabrujuća: “Uvijek sam u životu pokušavala biti pozitivna, tako da nije škodilo probati nešto prvi put.”

Putovanje je bilo toliko uspješno da je dvojac odlučio označiti svaki nacionalni park na popisu. Brad je dokumentirao svoja putovanja na Instagramu i Facebooku kako bi voljeni bili u toku. I usput, osvojio je preko nekoliko tisuća sljedbenika te inspirirao druge da starije osobe vide u sasvim novom svjetlu.

“Nacionalne parkove najbolje je posjećivati ​​s ljudima koje volimo, a očito je da Joy i Brad imaju posebnu vezu koja je ojačana njihovim zajedničkim putovanjima”, rekla je Jenny, voditeljica javnih službi nacionalnog parka.

Iako je COVID zaustavio njihove planove, Ryanovi su u srpnju 2021. uspjeli posjetiti osam nacionalnih parkova Aljaske. A baka Joy nije dopustila da je njezine godine spriječe da izvuče maksimum iz svog putovanja. Ne samo da se bavila raftingom i planinarenjem u blizini ledenjaka, već se susrela i s divljom životinjom.

Snimka zaslona: Facebook/Grandma Joy’s Road Trip

“Oduvijek sam željela vidjeti medvjede kako love ribu i konačno sam uspjela. I bilo je zabavno, stvarno”, rekla je nakon svog nevjerojatnog putovanja.

Ova priča je ogroman podsjetnik za sve nas da starije ljude ne treba definirati prema njihovoj dobi i da je jako važno uključiti ih u svoje planove – ako mogu biti uključeni.

NAJNOVIJE!