Mladiću (18) iz Ukrajine majka je umrla na rukama: Sada je skrbnik braće i sestara

Mladiću je majka umrla na rukama nakon što su Rusi granatirali njihovo mjesto. Sada je skrbnik svoje braće i sestara.

Vjačeslav Jalov (18) iz Ukrajine planirao je završiti srednju školu i fakultet te postati liječnik. No planovi su stali kada je Rusija napala njegovu zemlju. Živio je s majkom i četvero mlađe braće i sestara u regiji Donjeck u Ukrajini.

Majka mu je umrla na rukama

Dana 15. ožujka Rusi su granatirali njihovo mjesto i majka Marina umrla mu je na rukama.

“Majka i ja smo se vraćali kući iz trgovine. Odjednom sam čuo eksploziju. Pa još jednu. Ta druga je bila puno gora. Oglušio sam i nisam ništa vidio. Nakon nekoliko trenutaka ugledao sam majku kako leži na zemlji. Rekla mi je da je dobro. Već iduće sekunde je nije bilo. Okupili su se ljudi iz mjesta i pokušavali joj pomoći. Nadali smo se da ćemo je uspjeti oživjeti, ali nije imala šanse”, ispričao je Vjačeslav, a prenosi Index.

Napad se dogodio u blizini njihove obiteljske kuće u kojoj su u tom trenutku bili 16-godišnji Timur, 11-godišnja Nikol, 10-godišnji Danijel i 8-godišnja Olivija. Oni su sve vidjeli.

“Dugo sam sjedio kraj majke. Nisam znao što da radim. Kad sam ušao u kuću, rekao sam im da mame više nema. Pitali su me možemo li što napraviti”, prisjetio se Vjačeslav. Budući da su cijelo vrijeme oko njih padale granate, nisu uspjeli pokopati majku kako treba. Stavili su je u rupu iza kuće i pokopali je.

Ostali su bez svega …

Braća i sestre su pobjegli iz svoga mjesta samo s dokumentima i odjećom na leđima. Prvih dana nakon majčine smrti u potpunosti su ovisili o donacijama darežljivih ljudi.

Vjačeslav dodaje: “Često se sjetim svoje majke. Samo ne razumijem zašto. Zašto ona, a ne ja? Moja je majka također bila siroče.”

Trenutno žive u Drohobyczu, u regiji Lavov, gdje su pobjegli od ruskih trupa. Grad od 70.000 stanovnika dom je za oko 22.000 izbjeglica, uglavnom iz istočne i južne Ukrajine.

Mladićev san je vratiti se u svoj rodno mjesto čim bude oslobođeno od osvajača. Sam sebi je obećao da će osigurati doličan pokop za svoju majku.