Djevojka se šokirala kada je otišla kod oftalmologa: Njena priča može biti lekcija svima koji ne mogu bez mobitela

Njena priča može biti lekcija svima koji ne mogu bez mobitela

Priča djevojke (25) iz Tajvana mogla bi da posluži kao dobra lekcija svima koji dosta vremena provode uz ekrane svojih mobitela.

Ona je zbog problema s vidom otišla kod oftalmologa. Budući da je dvije godine bez prestanka koristila mobilni telefon čiji je ekran bio maksimalno osvijetljen zaključio je da joj je vid trajno oštećen.

Oštećenost je bila toliko velika da je liječnik rekao kako se na rožnici pojavilo više od 500 rupica i da joj oči izgledaju kao da su “ispečene u mikrovalnoj”.

Kako navode strani mediji, Chen radi kao tajnica. Kada je podešavala osvjetljenje ekrana i odlučila podesiti “na najjače” nije ni slutila da će se to vrlo loše odraziti na njeno zdravlje.

Nakon dvije godine buljenja u toliko osvijetljen ekran, pisanja poruka i gledanja videa, počele su je boljeti oči i popucali su joj kapilari.

Vid na lijevom oku joj je znatno oslabljen, a liječnici kažu da je situacija na desnom još gora.

Dali su joj steroide, a kako navode, poboljšanja su se vidjela nakon tri dana.

Kažu da je njen telefon emitirao svjetlost od 625 takozvanih lumena, dok je preporučena doza 300.

Ako samo dva sata budete izloženi svjetlosti od 600 jedinica, učinak će biti isti kao da ste uključili mikrovalnu pećnicu.

Nije poznato koji tip telefona je Chen koristila.

Zato, preporučljivo je da svi, ako već ne mogu da smanje vrijeme provedeno ispred ekrana, smanje njegovu jačinu osvjetljenja. Također, ako noću gledate u kompjuterski ili telefonski ekran, nemojte isključivati sobno svjetlo.