Mogu li kršćani biti sigurni da su spašeni?

U nekim kršćanskim denominacijama postoje učenja o “nesigurnosti” spasenja koje tu sigurnost potvrđuju različitim učenjima o “dobrim djelima” i o nekoj “našoj pravednosti”. Međutim, Isus Krist je jasan što se tiče SIGURNOSTI spasenja. ON JAMČI da nas NITKO neće oteti iz ruke Očeve (Iv 10,29). Pavao kaže da nas NIŠTA ne može rastaviti od ljubavi Božje (Rim 8,35-39)

Znači, kada razgovaramo o sigurnosti spasenja, nikada ne smijemo dovesti u pitanje Božja obećanja, jer ona su DA i AMEN (2 Kor 1,20) Uvijek i uvijek ponovno trebamo preispitivati ​​sebe kako stojimo u Gospodinu (1 Kor 11, 31 i 1 Kor 10,12)

Knjiga proroka Jeremije je prekrasna za preispitivanje i buđenje “prve ljubavi”. Ona nam govori o jednoj neozbiljnosti odnosa s Bogom. Kada se riječima pouzdajemo u Boga, a naša djela ostavljaju “tragove u dolini” i kažemo: “nisam pogriješio” (Jer 2,23). To je jedna ljubavna knjiga Božje Ljubavi koja “čeka” i “čuva nam milost” (Jer 31,3).

Jeremija 2,23

”Kako samo možeš reći: ‘Nisam se uprljala, za baalima nisam trčala.’?
Pogledaj tragove svoje u dolini, upoznaj što si učinila.”

Jeremija 31,3

Iz daljine mu se Jahve ukaza: Ljubavlju vječnom ljubim te, zato ti sačuvah milost.

Ovo nikako ne bi smjelo biti obeshrabrenje za one koji su posustali. Jer, djeca Božja na ostaju u položaju pada, već ustaju i trče hrabro do “trona milosti” (Heb 4,16). Ako i sedam puta padnu, Gospodin ih drži za ruku (Izr 24,16 i Ps 37,24). Zato, tko god je zgriješio, neka se pokaje… Bog je dobar i pravedan, oprostit će mu se (1 Iv 1,9)

Izvor: Makaji.wixsite.com

NAJNOVIJE!