Molitva koja zaustavlja sotonine uništavajuće naume

Molite s vjerom, vjerujući da ćete primiti čudo.

Budite trijezni i bdijte: vaš protivnik, đavao, obilazi kao ričući lav, tražeći koga da proždere” (1 Pt 5,8).

Biblija nam vrlo jasno govori da će se u ove posljednje dane Crkva Isusa Krista suočiti sa žestinom bijesnog đavla. Sotona zna da je njegovo vrijeme kratko i naumio je proždrijeti Božji narod (vidi Otk 12,12). Kamo đavao usmjerava svoj gnjev? Širom svijeta, on cilja na obitelji i njegov cilj je jednostavan: donijeti propast i uništenje svakom domu gdje god može.

Isus je mislio na to demonsko djelo kad je opisivao sotonu govoreći: “On bijaše ubojica ljudi od početka” (Iv 8,44). I doista, vidimo neprijateljev uništavajući plan protiv same prve obitelji; bio je to đavao koji je ušao u Kaina i uvjerio ga da ubije svoga brata Abela.

Dolazi vrijeme kad su određene životne situacije beznadne i čovjek mora doći do Isusa! U Evanđelju po Ivanu nalazimo takvu obitelj u krizi: “Tu se nalazio neki kraljevski činovnik komu je sin bolovao u Kafarnaumu” (Iv 4,46). Ovo je bila ugledna obitelj, možda čak kraljevska, međutim, duh smrti visio je nad tim domom. Ali netko je u toj obitelji u nevolji znao tko je Isus i je čuo za njegovu čudotvornu silu. Otac je, očajan, uzeo na sebe da ode do Gospodina te nam Pismo kaže: “Kad ču da je Isus došao iz Judeje u Galileju, ode k njemu” (Iv 4,47).

Ovaj kraljevski činovnik bio je odlučan i kad je dospio do Isusa, “zamoli ga da siđe i ozdravi mu sina, jer bijaše na umoru” (Iv 4,47). Kakva čudesna slika posredovanja; čovjek je sve ostavio da traži Gospodina. A onda mu je Krist rekao riječ i čovjek je povjerovao (vidi Iv 4,50) te je primio svoje čudo!

Gorljiva, ustrajna molitva sprečava sotonine uništavajuće naume da razori vašu obitelj. Molite s vjerom, vjerujući da ćete primiti čudo.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org