Molitva na početku dana

Molitva na početku dana je divan način da usmjerite svoje vrijeme i pažnju na traženje Božjeg vodstva za dan koji je pred nama.

Bez obzira trebate li ohrabrenje, mir, snagu ili odmor, Bog jako raduje kada na početku dana pred Njega dođete ponizna srca. Dolazite u Božju prisutnost svako jutro prije nego što vam energiju i pažnju odvuku svi zadaci koji su pred vama. Naravno, ne zaboravite ni Njegovu Riječ.

Nebeski Oče, dolazim Ti na početku dana. Molim Te za novu snagu, mudrost i Tvoje vodstvo. Daruj mi svoj mir i pomozi da me danas ništa ne zabrinjava.

PROČITAJTE: Jutarnja molitva: Najbolje molitve za dobro jutro

Danas ću susresti mnoge ljude. Pomozi da odražavam Kristov lik. Pomozi da budem svjetlo svijetu i sol zemlji. Oslobodi me mržnje, gorčine i neopraštanja. Blagoslovi moje odnose s ljudima. Pomozi da izdržim sve izazove i kušnje, da ne posustanem. Pomozi da budem na blagoslov. Neke moje riječi tješe i ohrabruju druge. Neka ne gledam vlastitu korist. Pomozi da iskreno ljubim svoje bližnje.

Upravljaj mojim koracima i pomozi da ne griješim. Pomozi da se uvijek sjetim Tvoje Riječi kada se nađem u situaciji koja je teška. Sve predajem u Tvoje moćne ruke. Čuvaj me i vodi! Amen!

NAJNOVIJE!