Molitva na Staru godinu (Silvestrovo)

Molitva na Staru godinu ili Silvestrovo je dobar način da zahvalite Bogu što je bio uz vas. Iako ova godina nije bila dobra, sigurno postoje stvari na kojima možemo biti zahvalni.

Jer ludo Božje mudrije je od ljudi i slabo Božje jače je od ljudi.“ (1. Korinćanima 1, 25) 

Pošteno je reći da se većina nas pitala kakvu je Bog imao svrhu i plan za ovu godinu. Zbog koronavirusa prekinuo nam se uobičajeni tijek života i većina naših planova za 2020. godinu bila je poremećena. Nikada nismo mogli predvidjeti kako bi mogla izgledati ova godina. Ali pitam se bi li nas mudrost pripremila za ono što je slijedilo.

Današnji nas stihovi podsjećaju na beskrajnu Božju mudrost i snagu u vremenima kakva mi doživljavamo. Da su Njegova mudrost, Njegovi planovi, Njegove misli, Njegovi putevi, Njegova snaga daleko bolji od naših. Daleko veće nego što uopće možemo razumjeti.

Mnogi ne razumiju svrhu iza tako burne godine

2021. godina za većinu nas bila je godina koja baš i nije imala smisla. Još uvijek ne razumijemo svrhu koja stoji iza tako burne godine. Ali prijatelji, možemo sa sigurnošću znati jedno: Bog je uvijek neograničeno mudar i jak i uvijek radi. Čak i ako ne vidimo svrhu svega ovoga, Bog djeluje.

Promijenimo svoju perspektivu i završimo ovu godinu s mudrošću. To možemo učiniti prepoznavanjem da uopće nismo mudri; da je Bog taj koji je mudar. Da je Bog taj koji nas čuje, vidi i točno zna što se događa. U svoj Njegovoj beskrajnoj mudrosti možemo mudro završiti 2021. godinu, znajući da On ima potpunu kontrolu.

Molitva na Staru godinu

Pomolimo se. 

Zahvaljujemo Ti na Tvojoj vjernosti, na tome što si nam dao snage da izdržimo još jedan dan u ovoj godini. Bez obzira na stanje ove godine, Ti si obećao da nas nikada nećeš „napustiti niti zaboraviti“ (Ponovljeni zakon 31, 8). Ti si vjeran Bog. Ti kažeš nama da „oni koji u Tebe polože svoje povjerenje ne mogu biti potreseni“ (Psalam 125,1). Hvala Ti na tome što, iako je naš svijet bio potresen događajima koji su se dogodili ove godine, mi i dalje služimo Bogu kojem možemo vjerovati.

Molimo Te da nas u vrijeme sumnji i preispitivanja podsjetiš da se “ne oslanjamo na svoje razumijevanje, već vjerujemo u Tebe i da ćeš nas Ti voditi.” (Izreke 3, 5-6) Molimo Te za to da nas podsjećaš da se neprestano oslanjamo na Tvoju mudrost, koja je daleko veća od naše vlastite. 

Kao što kaže Jakovljeva 1,5: „Ako nekome od vas nedostaje mudrosti, zatražite od Boga da vam je da i On će vam je dati bez suzdržavanja.“ Dakle, Gospodine, molimo za mudrost o tome kako proći ostatak ove godine. Molimo Te da nam daš mudrosti za sve one odluke koje trebamo donijeti do kraja ove godine, kako bismo ih mogli donijeti onako kako Ti želiš.

Molimo Te da nam i za iduću godinu daš mudrosti u svemu onome što ćemo činiti. Vjerujemo da imaš kontrolu i da čak i ako ne vidimo kako će sve ovo završiti, mi vjerujemo da si Ti u kontroli. Hvala Ti na tome što Ti vidiš sve i što ćeš uvijek vidjeti sve. Hvala ti Bože na tome što si Ti jedini izvor sigurnosti u nesigurnosti koju smo osjetili u ovoj godini.

U Isusovo veliko ime, volimo Te i molimo Te, Amen. 

Autorica: Alisha Headley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ: 

NAJNOVIJE!