Molitva koju Nebeski Otac uvijek uslišava

Kad Božji Sin moli, misli i svjestan je samo svoga Oca, Bog uvijek uslišava molitve svoga Sina, pa ako je Božji Sin oblikovan u meni, Otac će uvijek uslišavati i moje molitve.

Ali moram gledati da se Božji Sin očituje u mojem smrtnom tijelu. ”Ili ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetoga” (1. Korinćanima 16,9), to jest, tvoje tijelo je Betlehem Božjega Sina.

Ima li Božji Sin priliku djelovati u meni? Je li se izravna jednostavnost Njegova života počela ostvarivati u meni točno onako kako se ostvarila u Njegovu životu dok je bio na zemlji? Kad se kao običan ljudski stvor suočavam sa svakodnevnim događanjima u životu, izgovara li se molitva vječnoga Božjeg Sina svome Ocu u meni?

VIDI OVO: Zbog čega Bog ne uslišava molitve?

”U taj dan molit ćete u Moje ime”

Isus je rekao: ”U taj dan molit ćete u Moje ime” (Ivan 16,26). Na koji dan On misli? Misli na dan kad će Duh Sveti sići na me i učiniti me da budem jedno s mojim Gospodinom.

Je li Isus Krist potpuno zadovoljan tvojim životom, ili pokazuješ duhovni ponos pred Njime? Ne dopusti nikad zdravom razumu da izgura Božjega Sina ustranu! Zdrav razum je dar kojega je Bog dao čovjeku, ali zdravi razum nije dar Njegova Sina. Nadnaravni osjećaj je dar Njegova Sina.

Nikad nemoj uzdizati svoj zdrav razum. Sin se uvijek prepoznaje i poistovjećuje s Ocem, ali zdravi razum to nikad nije učinio niti će učiniti. Naše prirodne sposobnosti nikad neće štovati Boga osim ako ih nije preobrazio Božji Sin koji je u meni.

Moramo biti sigurni da se ovo naše smrtno tijelo održi u savršenoj podređenosti Njemu, i dopušta Mu stalno djelovati. Živimo li u takvoj ovisnosti o Isusu Kristu, da se Njegov život iz časa u čas ”očituje u našem smrtnom tijelu”?

Autor: Oswald Chambers